SpaceX ile 2023’te Ay’a gidecek ilk turist: Japon milyarder Yusaku Maezawa

Dünyanın en popüler ve teknoloji öncüsü girişimcilerinden Elon Musk‘ın kurucusu olduğu SpaceX ile 2023 yılında Ay’a gidecek olan turist belli oldu. Japonyanın en zengin 14. kişisi Yusaku Maezawa. Böylelikle 50 yıl sonra Ay’a yeniden insanlı bir yolculuk yapılıyor.

Bu yolculuğun dikkat çeken kısımlarından biri Yusaku, Ay’a gidecek SpaceX BFR roketinin tüm biletlerini satın almış. Dünya dışı yolculuk gerçekleştirecek olan Japon milyarder, böylelikle yanında kendi istediği kişileri götürecek. Yapılan basın toplantısında da kimleri götüreceğini de açıkladı.

Sanatçılarla Ay’ı yeniden keşfediyoruz

Yusaku Maezawa aynı zamanda bir müzisyen ve sanat tutkusu bir iş insanı. Ay’a giderken beraber yolculuk yapacağı insanları da, sanatçılar arasından seçeceğini söyledi. Ortalama 6-8 arasında olacağı söyleniyor. İçlerinde; müzisyen, ressam, heykel traş, moda tasarımcısı, film yönetmeni… gibi unvanlara sahip sanatçılarla beraber yolculuk yapacakmış.

Düşünsenize bu kadar sanatçının yapacağı ve insanlık tarihinde yeni bir defter açacak olan Ay yolculuğu sonrasında bu sanatçılar; gördüklerini, işittiklerini ve hissettiklerini kendi alanlarında nasıl gösterecekler, gerçekten merak ediyoruz. Bir ressamın hiç olmadığı kadar bu kadar yakından canlı olarak gördüğü Ay, heykeltraş’ın Ay’ın derinliklerini ve detaylarını gerçek manada hissetmesi, sanatçıların duygularına ve sonucunda da eserlerine yansıyacak. Desenize, Ay’ı yeniden keşfediyoruz.

Herhangi bir teknik, politik veya daha farklı sebeplerden dolayı bir sorun olmadığı sürece 2023’te gidilmesi planlanıyor. Biz de bu tarihi merakla beklediğimizi söylemek isteriz. Bu yolculukla ilgili yeni gelişmeler olursa sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler