SpaceX’in bir sonraki en güçlü roketi: Starship

Özel bir uzay taşımacılığı şirketi olan SpaceX’in kurucusu Elon Musk, Twitter üzerinden SpaceX’in BFR roketinin artık Starship adını aldığını duyurdu. Belki henüz ilk uçuşunu gerçekleştirmemiş bir roket için kulağa biraz iddialı gelebilir bu isim fakat belirtmek gerekir ki Musk’ın Starship için büyük umutları var.

Bu geminin 118 metre uzunluğunda, 100 kişiye yetebilecek kapasitede olması bekleniyor. Bu nokta da yalnızca para ve zaman Starship’in başarılı olup olmayacağını gösterecek. Çünkü SpaceX, geliştirdiği uzay sistemi için henüz bir devlet desteği alabilmiş değil ve şu an devasa projeler olan roket ve uzay gemileri için gelecekte tam olarak ne tür  bir pazar oluşacağı oldukça belirsiz.

SpaceX henüz hiçbir insanı uzaya göndermiş olmasa da eğer planladıkları gibi gelecek sene  astronotlarını Uluslararası Uzay İstasyonu’na uçurmaya başlarlarsa bu durum değişebilir. Bu yılın başlarında Musk, 2023’te Yusaku Maezawa’yu ,milyarder japon bir girişimci, özenle seçilmiş bir grup insanla birlikte Ay’a yollayacaklarını açıklamıştı. O zaman gelene kadar şirket kaynaklarını roket inşası ve uçuşuna harcıyor.

Musk eylül ayında yaptığı bir açıklama da Starship’i şöyle tanımladı: ” İnsanları Güneş Sistemi’nin her yerine götürebilecek gezegenlerarası taşıma sistemi.” 10 yıllardan beri Kızıl Gezegen’de şehirler kurulmasıyla ilgili hayalleri olan Elon Musk’a göre, Starship kozmos içinde herhangi bir sayıda yolculuk yapabilecek ve ayrıca bu uzay sistemi Güneş Sistemi’nin derinliklerine inip uzak gezegenler ve uydulara seyahat için de kullanılabilecek.

Güncel İçerikler