Farkındaysanız artık girişimleri daha seri bir şekilde paylaşıyoruz. Türkiye’de faaliyet gösteren ve bizim adını duyduğumuz 40’ın üzerinde kuluçka ve hızlandırma programı var. Tüm bu programlar içerisindeki girişimleri hızlı bir şekilde her gün paylaşmaya devam ediyoruz.
Şimdi sizi Catchjobs ismindeki yeni kurulmuş bir girişimle tanıştırmak istiyoruz. Catchjobs, horeca dikeyinden başlayarak iş arayanları, işverenlerle 45 saniyelik video CV’ler ile buluşturan yeni bir girişimdir. Catchjobs sayesinde artık iş arayanlar kendilerini daha iyi ifade ederken iş verenler ise büyük zaman kazanacak ve işe alım sürecinin birçok kaleminde tasarruf edecek.
Catchjobs Chris Maxwell, Ege Sirman, Burak Birand, Aşkın Karaduman ve Kerem Yılmaz tarafından geçtiğimiz haftalarda hayata geçirildi. Uygulama içerisindeki geliştirmeler Workup girişimcilik programı kapsamında geliştirilmeye devam ediyor.
Kuruculara “bu girişimi neden kurdunuz?” diye sorduk.
“Video’nun yaratacağı insani dokunuşun işe alım sürecinin iki tarafına da büyük katkı sağlayacağını geçmiş deneyimlerimize dayanarak öngörebiliyoruz. Mevcut yöntemler de ne yazık ki iki tarafta da büyük aksaklıklar yaratmakta bu da bizim için büyük avantaj sağlıyor.
Özellikle hizmet sektöründe yerleştirmelerin zorluğu, konvansiyonel cv’lerin yarattığı çöplük ve kağıt parçalarının çalışanların karakterlerini yansıtmadığını ve sürekli insanlarla ilişkide olan bu çalışanların kendilerini yeterli şekilde ifade edememesi en büyük motivasyonumuz oldu. Farklı şehir ve ülkelerdeki açık pozisyonlara başvurmak isteyen insanların artık kendilerini video ile ifade edebilecek olmaları onları tüm başvuru maliyetlerinden kurtaracaktır. Özellikle yazın yaşanan yurtdışı ve Ege bölgesine giden çalışanların ilk mülakat yerine önden videolarının izlenmesi işletmelere çok büyük vakit ve nakit kazancı sağlayacaktır. Ayrıca pozisyonların artık çok daha erişilebilir olması, Catchjobs’un global bir oyuncu olmasını kolaylaştıracağından dolayı ekip olarak çok heyecanlıyız.” olarak cevap verdiler.
Yerel ve global hedefleri
Ege, bu konuyla ilgili “Ağustos ayı ile birlikte önceden belirlediğimiz yurtdışı lokasyonlara agresif olarak açılmaya başlayacağız. Londra şehri başta olmak üzere yurt dışında bir çok iyi otel ve restoran ile anlaşmalarımızı yaptık. Yerel global ayrımı yapmıyoruz. Kurucu ortağımız Chris’in global profesyonel deneyimlerinden ve çevresinden yararlanmak için ürünümüzün canlıya çıkmasını bekliyoruz.” açıklamasında bulundu.
Girişimin Türkiye’nin ekonomisine katkısı nedir?
“Ekonomiye en büyük katkımız istihdam alanında olacak, horeca dikeyinden başlayarak süreçleri iyileştirerek daha çok ve kalifiye insanın işe alınacağını düşünüyoruz, tabi bunun için büyük bir içerik ve eğitim platformu çalışmamız da uygulamamız ile kullanıcılara sunulacak. Horeca tek hizmet vereceğimiz dikey olmayacak.” dediler.
Girişiminizi avantajlı hale getiren, diğer girişimlerden ayıran nedir?
“Ürün, ekip ve sahip olduğumuz network ayrıca niş bir dikeyi seçmiş olmamız bizim için büyük avantaj oldu. Amacımız hizmet sektöründe kendimizi gösterip bir tohum yatırım ile başka dikeylere yönelmek. Görüşmelerimiz sürüyor.”
diyerek akıllarımızda kalan soruları cevapladılar. Elbette ilerleyen zamanlarda yeni gelişmeleri de paylaşacağız.