Yerli girişim CatchJobs, friends and family üzerinden gerçekleştirdi turda 82 bin dolar yatırım aldı

İlk olarak 2018 yılında Workup Girişimcilik Programı’nın üçüncü dönemine seçilmesiyle karşımıza çıkan yerli girişim CatchJobs, friends & family yani arkadaş ve aile çevresinden edindiği bir turda 1 milyon dolar değerleme üzerinden 82 bin dolar yatırım aldı.

Bu tur geçen yıl Mayıs ayında başlamış ve açık olarak ilerleyip, Aralık sonu tamamlanmış. Yatırımın imzaları ve genel kurulu yapılarak, resmi olarak sonuçlandırılmış.

Eski bir Yemeksepeti çalışanı Burak Birand‘ın da kurucuları arasında olduğu bu turda yine bazı Yemeksepeti çalışanları da görülüyor. Girişimciler bazen tohum turlarında kurdukları bu arkadaşlık ilişkileriyle de yatırım alabiliyor.

Sercan Akkaş, Emre Gerçek, Çağrı Makaroğlu, Berk Kaymak, Robin Kestek, Seval Işık, Onur Özdemir, Berfin And, Burcu Altıparmak ve Londra merkezli global melek yatırım ağı 21×21‘in kurucusu Engin Yenidünya yer alıyor.

Kuruculardan Burak Birand‘ın yatırımla ilgili egirişim’e verdiği özel demeçte;

“CatchJobs yıl sonu kapattığı bu yatırımla İngiltere merkezli bir girişim haline geldi. Türk firmayı İngiltere’de bir Holding Company altına alan CatchJobs’ın amacı, bir sonraki tohum öncesi yatırım turunu hibrit bir şekilde tamamlamak ve yıl sonunda İngiltere’de faaliyet göstermeye başlamak. Son dört aydır hızlı bir büyüme gösteren CatchJobs’un 7 bini aşkın hizmet sektörü kullanıcısı bulunuyor ve hızla artıyor. Bu yatırım turunu kullanıcı sayısını arttırmak ve işletmelere sundukları ürünleri geliştirmek için kullanacaklar. Rakiplerinden farklı bir iş modeli olan CatchJobs’da ilan vermek ücretsiz, gelen başvuruları izlemek kredi ile oluyor. İşletmeler kredi paketleri satın alıp, bu krediler ile başvuruları izleyebiliyor, veya CatchJobs bünyesindeki üye çalışanların profillerini açabiliyor.”

Güncel İçerikler