PayPal, tüketici kredisi portföyünü 7 milyar dolar karşılığında Synchrony’e satıyor

Kasım 2017’de PayPal, Synchrony Financial ile olan ilişkisinin bir parçası olarak 5.8 milyar dolarlık tüketici kredisi alacağını bahsedilen şirkete satmayı kabul edeceğini açıklamıştı. Söz konusu anlaşma ise dün itibari ile tamamlanmış görünüyor. Buna göre PayPal, 6.8 milyar dolar tüketici kredi alacağının yanında 800 milyon dolarlık katılım payını, Synchrony Financial’a satışını gerçekleştirdi. Kapanış sırasında ise yaklaşık 7 milyar dolar elde etti.

Anlaşma sabahında şirketlerin hisseleri piyasa öncesi işlemlerde yükseldi. PayPal %0.7 ve Synchrony Financial %0.6 arttı. İki şirket, müşterilerin online ve mağazalarda PayPal markalı kartlar ile alışveriş yapabilmelerini sağlamak için 2004’ten beri ortaklıklarını devam ettiriyor. Anlaşmanın bir parçası olarak şirketler PayPal Extras Mastercard ve PayPal Cashback Mastercard’ı içeren kredi kartı sözleşmelerini 2028 yılına kadar uzattı. Ek olarak Synchrony, 2028 yılına kadar ABD’deki PayPal Credit online tüketici finansmanı programının özel ihraççısı olacak.

PayPal CEO’su Dan Schulman yaptığı açıklamada ‘ABD tüketici kredisi alacak portföyümüzün satışını tamamlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Synchrony ile yaptığımız anlaşma, Asset Light İş Modeli stratejimiz için koyduğumuz her hedefin üstesinden gelmemize yardımcı olacak. Müşterilerimiz için yenilikçi tüketici kredisi deneyimlerimizi iki katına çıkarmak ve zaman içinde portföyümüzü kârlı bir şekilde büyütmek için Synchrony ile uzun yıllar çalışmayı dört gözle bekliyoruz.’ şeklinde ifadeler kullandı.

Güncel İçerikler