Türk Telekom PİLOT’un altıncı dönemine seçilen 11 girişim açıklandı

Türk Telekom’un erken aşama girişimleri desteklemek amacıyla hayata geçirdiği Türkiye’nin ilk kurumsal girişim hızlandırma programı PİLOT’un altıncı dönem girişimleri belli oldu. Program için yapılan 600 başvuru arasından seçilen 11 ekipten her birine, 90 bin’er TL nakit desteği ve Türk Telekom ile iş birliği fırsatlarını değerlendirme imkanı sunulacak.

12 hafta boyunca İstanbul’da ofis alanı, şehir dışından katılanlar için konaklama ve mobil iletişim paketi imkânlarının yanı sıra Türk Telekom’un güçlü teknoloji altyapısından faydalanacak olan ekiplere program süresince ve sonrasında çeşitli mecralarda Türk Telekom tarafından tanıtım desteği de sağlanacak.

Türk Telekom Pilot hızlandırma programının 6. dönemine seçilen girişimler:

  • Akaunting: KOBİ’lerin işletmelerini ve nakit akışlarını takip etmeleri için geliştirilen açık kaynak kodlu, ücretsiz online ön muhasebe programı Akaunting, faturalamadan gider takibine ve ödemelere kadar firmaların tüm muhasebe işlemlerini tek sistemden yönetebilmelerini sağlıyor.
  • Botart: Sektörlere özel geliştirilmiş, yapay zekâ destekli chatbot teknolojisi Botart, firmaların hali hazırda kullandığı mesajlaşma kanallarına entegre çalışarak firma müşterisinin farklı dillerde yazdığı soruları ve mesajları anlıyor, bunları firmaların doğru ürün ve hizmetleriyle eşleştirerek ilgili yanıtları otonom olarak vermesini sağlıyor. Müşteri memnuniyetinin artmasına, iletişim maliyetlerinin düşmesine yardımcı oluyor.
  • Gigbi: Düğün, doğum günü, parti ve benzeri etkinlik sahiplerinin fotoğrafçı, müzisyen veya palyaço gibi profesyonelleri kiralayabileceği bir pazaryeri olarak hizmet veriyor. Profesyonellerin kendilerini ve hizmetlerini bir profil sayfası ile ücretsiz tanıtabildikleri Gigbi platformu üzerinden etkinlik sahipleri de bu hizmetleri satın alabiliyor.
  • Glamy: Kadın kullanıcıların birbirleri arasında kıyafetlerini kiralayabildikleri bir pazaryeri uygulaması olan Glamy ile kullanıcılar elbise, ayakkabı ve çanta gibi ürünlerini kiraya vererek satmaktan daha fazla gelir elde ediyor; aynı zamanda yenilerini almayıp kiraladıkları için de tasarruf etmiş oluyor.
  • Netbox: KOBİ’lerin bilgisayar ağlarındaki ihtiyaçlarını bulut tabanlı servis olarak sunmasını sağlayan Netbox, bilgisayar ağlarında yönetim ve güvenlik sistemlerinin servis halinde bulut üzerinden sunulmasını sağlayan genişletilebilir bir network as a service çözüm platformu olarak hizmet veriyor.
  • Octovan: Nakliye ihtiyacı olan kullanıcılar ile güvenilir nakliyecileri bir araya getiren Octovan ile, her türlü eşyasını taşımak isteyen müşteriler sabit fiyatlar üzerinden tarih planlayabiliyor ve ödemelerini yaptıktan sonra taşıma esnasında eşyalarını takip edebiliyor.
  • Partymag: Yüzlerce mekândaki etkinliği kişiye özel olarak listeleyen bir mobil uygulama olan Partymag ile kullanıcılar, müzik tarzlarına ve ilgi alanlarına göre etkinlikleri listeleyebiliyor; premium üyelik ile popüler etkinliklere ücretsiz giriş hakkı elde edebiliyor.
  • Playz: Oyuncuları ve oyunseverleri bir araya getiren interaktif buluşma platformu Playz ile oyunseverler, sosyalleşip kendi içeriklerini paylaşma, oyun arkadaşı bularak beraber oyun oynama ve oyun fenomenlerinin videolarını takip ederek onlarla etkileşime geçebilme imkânı elde ediyor.
  • Pollective: Markalar ile tüketicileri doğrudan bir araya getiren bir dijital araştırma platformu olarak hizmet veriyor. Pollective, markalara “tam olarak” hedefledikleri tüketiciye ulaşma ve içgörü edinme imkânı sağlarken; tüketiciye ise merak ettiklerini öğrenmenin yanında markalar ile içgörülerini paylaşma ve karşılık olarak da kazanç elde etme fırsatı sunuyor.
  • Reminis: Etkinlik ve mekânlarda çekilen fotoğrafların içinden, fotoğrafı çekilen kişinin fotoğrafını yüz tanıma teknolojisi ile kullanıcıya gösteren bir uygulama olan Reminis ile, etkinlik sahipleri ve etkinliklere katılan kişiler fotoğraf paylaşımı yaparak ilgili fotoğrafların fotoğraf sahipleri tarafından görüntülenebilmesini sağlayabiliyor.
  • Ulak: Gün içi hızlı teslimat hizmeti almak isteyen bireysel ve kurumsal kullanıcıları kuryeler ile buluşturuyor. Ulak ile gönderi sahipleri kendilerine en yakın kuryeyi çağırıp kuryenin anlık lokasyon bilgisini görebiliyor, teslimat detaylarını alarak ödemelerini kredi kartından yapabiliyor.

Bugüne kadar 45 girişime 2 milyon TL destek sağlandı

Türk Telekom’un girişimcilere sistemli ve doğru büyümenin kapılarını açan PİLOT programından bugüne kadar toplam 45 girişim başarıyla mezun oldu, bu girişimlerden 12 tanesi yatırım aldı. PİLOT kapsamında desteklenen bu girişimler, 2017 yılında 174 kişiye istihdam sağladı ve 12 milyon TL’lik ciro elde etti. Türk Telekom da bu süreçte girişimlere toplamda 2 milyon TL nakit desteği sağlamış oldu.

Güncel İçerikler