Galata Business Angels, 2018 yılının ilk 6 ay verilerini egirişim’e açıkladı

Galata Business Angels, 2018’e güzel bir haberle başladı. Insider exit’i. Sequoia Capital’den yatırım alan ilk Türk şirketi olan Insider sayesinde, GBA yatırımcıları Dolar bazında 30 çarpan; TL bazında 96 çarpan geri dönüş elde ederken, Insider GBA yatırımcılarına toplamda 3 milyon dolara yakın para kazandırdı.

Aralarında Pubinno, Tutumlu Anne, Fazla Gıda’nın bulunduğu girişimlere toplamda 580 bin dolar yatırım yaptı ve son yapılan 4 yatırımla portfolyosundaki girişim sayısını 32’ye çıkardı. GBA aynı zamanda follow on yatırımları da devam ediyor, 2018’in ilk altı ayında 3 girişimle follow on anlaşmaları yapıldı.

GBA’nın gelenekselleşen etkinliği GBA Mentor Clinic bu sene 6. kez düzenlendi. Point Hotel Barbaros’ta, 29 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleşen etkinlikte 48 mentor ve 102 girşimci 312 mentorluk seansında bir araya geldi. “From Startup to Scale up” temasının işlendiği Mentor Clinic, GBA üyelerinden Fırat İşbecer, Uğur Şeker, Arif Akdağ’ın katılımıyla melek yatırımcılığın tartışıldığı bir panele de ev sahipliği yaptı.

Yatırım sunumları ve yatırım başvuruları anlamında da yoğun bir 6 ay geçiren GBA, 6 ayda 20 Venture Academy, 10 saat sunum gerçekleştirdi ve 1100 başvuru aldı.

Güncel İçerikler