TutumluAnne’ye ARYA ve Galata Business Angels, 2 milyon dolar değerlemeyle yatırım yaptı

İkinci el çocuk ürünlerini almak ve satmak isteyenleri güvenli bir ortamda buluşturan platform Tutumluanne.com, ARYA Kadın Yatırım Platformu ve Galata Business Angels‘tan 2 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı. Yatırım miktarı henüz açıklanmadı.

Özden Pusat ve Barış Parıltı tarafından kurulan Tutumluanne.com, ikinci el çocuk ürünlerini almak ve satmak isteyenleri güvenli bir ortamda buluşturmuş Türkiye’deki ilk online pazar yeridir. Herkese ve her şeye hitap eden büyük online pazar yerlerinden farklı olarak annelerden oluşan etkileşimi yüksek bir topluluk oluşturmuştur. Sadece ön elemeden geçirilmiş ürünlerin yer aldığı Tutumluanne, kullanıcıları doğru fiyatlama ve listeme gibi birçok konuda yönlendirmektedir.

200.000 kullanıcısı; 480.000 sosyal medya takipçisi olan Tutumluanne.com ayda 900.000’den fazla ziyaret almaktadır.

Arya Kadın Yatırım Platformu Kurucusu Ahu Büyükkuşoğlu SerterTutumlu Anne, yaptığı işle sadece ikinci el çocuk eşyalarının satıldığı online bir pazar yeri değil, aynı zamanda binlerce anneyi bilinçli tüketim ve kültürümüzdeki kardeşten kardeşe eşya kullanımı geleneğini sürdürmeye teşvik eden bir sosyal platform.

Bunun yanında, yatırım kararımda etkili olan en önemli faktör ise kurucusu Özden Pusat’ın işine olan bağlılığı, inancı ve yürüdüğü yolda karşılaştığı zorluklar karşısında sergilediği mücadeleci tavrı oldu. İnanıyorum ki “tutumluanne” hem GBA yatırımcılar hem de ARYA’da kendisini destekleyenler için harika bir başarı hikayesi yaratarak çok mutlu edecek.” dedi.

Arya Hızlandırma Programından sonra yatırım aldı

2017 yılında Arya Kadın Yatırım Platformu’nun 6 haftalık yatırıma hazırlık hızlandırma programı Arya Retreat Pitching Challenge (ARPC)’de finale kalan Tutumluanne kurucusu Özden Pusat, Arya Retreat sonrası yatırım aldı. Seçilen girişimcileri 6 hafta boyunca gelir modeli, yatırımcı sunumu ve ilişkileri üzerine eğitim görmenin yanı sıra kendilerine özel seçilen mentörlük eşliğinde hızlandırılıyor ve uluslararası Arya Retreat’e sunum yapma hakkı kazanıyorlar.

Alınan yatırım kullanıcı deneyimi ve teknolojik iyileştirme için kullanılacak

Aldıkları yatırım ile ilgili açıklama yapan Pusat, birçok değişik oyuncuya rağmen ikinci el pazarının Türkiye’de hala potansiyelinin çok altında olduğunu; ancak kişilerinin bilinçlenmesi ile artık pazarın canlanmaya başladığını ifade etti. Gelecekte hem basitçe alıcı ve satıcı buluşturan pazar yerlerinin hem de Tutumluanne.com gibi odaklanmış ve aracılık hizmetlerinde katma değer yaratan gelişmiş pazar yerlerinin pastadan pay almak için rekabet edeceğini belirtti. Alınan yatırım hem teknolojik iyileşme hem de pazarlama faaliyetlerinde kullanılacak ve tamamen büyümeye odaklanılacak.

Güncel İçerikler