Tencent, açık kaynağa odaklanarak Linux Vakfı platin üyeleri arasındaki yerini aldı

500 milyar dolarlık Çinli internet devi Tencent, Linux Vakfı‘nın platin üyelerinden biri olduktan sonra açık kaynağa olan ilgisini arttırıyor.

Kuruluşundan bu yana Linux ile bağlantısını sürdüren şirket, Linux Vakfı’nın bu yılın ilk aylarında başlattığı derin öğrenme programı kurucu üyesi ve şimdi üst seviyede platin üyesi olan Tencent bundan sonraki süreçte vakıf projelerine ve topluluklarına “daha fazla destek ve kaynak” sunmayı vaat ederken, Çin firması uzmanlık ve deneyimleri ile Vakıf projelerine katkı sağlayacakları sözünü veriyor.

Tencent’in Mobil İnternet Grubu genel müdürü Liu Xin “Linux Vakfı’nın Platinum üyesi olmaktan onur duyuyoruz. Açık kaynak Tencent’in teknik stratejisidir” açıklamasında bulundu. Vakfın diğer platin üyeleri arasında Cisco, Huawei, Microsoft, AT & T, Samsung ve IBM bulunuyor.

Bu yılın başlarında Tencent açık kaynak kodlu bir endüstri kuruluşuna (OCP) donanım alanında açık kaynak için öncü olarak katıldı. Tencent Linux Vakfı’na AI ve derin öğrenme projelerine katkı sağlıyor.

Tencent’in en büyük rakibi Alibaba açık kaynak kod topluluğundaki etkili varlığını koruyor. Alibaba geçen yıldan bu yana altın üyeliğini sürdürüyor ancak daha çok bulut bilişim servisi Alicloud ile projelere doğrudan yatırım yaptı. Çinli firma, Çin dışında ilk yatırımını 27 milyon dolar ile MariaDB şirketiyle gerçekleştirdi. Alicloud Çin firmalarından olan bulut teknolojisi sağlayan Qiniu ve büyük veri şirketi Dt Dream yatırımları gerçekleştirdi.

Güncel İçerikler