Walt Disney, Fox’u 71.3 milyar dolara satın aldı

Walt Disney, Fox’un film ve dizilerini satın almak için Comcast ile rekabet ediyordu. Şirket bu rekabeti kazanmak için 71.3 milyar dolarlık yeni bir teklif verdi ve bunun sonucunda Fox, Disney ile anlaşmaya vardı. Verilen teklif Disney’in geçen aralık ayındaki kendi teklifinden 18.9 milyar dolar daha fazla. Ayrıca Disney, hisse başına Comcast’in 35 dolarlık teklifinden daha fazla olarak 38 dolar önerdi. Şirket bu sefer Fox hisse sahiplerinin, kazançlarını nakit ya da hisse olarak seçmesine de olanak tanıyor.

Aralık ayında Disney’in 52.4 milyar dolarlık verdiği teklif ile şirketler arasında zaten bir anlaşma sağlanacaktı fakat Comcast’ın teklifiyle işler değişmişti. Disney’in son hamlesi Fox ile anlaşmayı sonuca erdirmesini ve bu yarışı sonlandırmasını sağladı.

21st Century Fox’un yönetim kurulu başkanı Rupert Murdoch, Variety’e verdiği röportajda anlaşma için şu ifadeleri kullandı; ‘Şirketimizin ikonik varlıkları ve markalarının Disney ile birleşmesinin en büyük ve yenilikçi şirketlerden birini oluşturacağına inanıyoruz.’

Ancak bütün bu olaylara rağmen Fox, başka şirketlerden daha büyük teklifler gelmesi halinde teklifleri değerlendirme hakkını koruyor. Bu yüzden henüz her şey bitmemiş gibi görünüyor. Satın alımın tamamlanması için de ABD Adalet Bakanlığı’nın onayı bekleniyor.

Güncel İçerikler