Dijital yayın platformu Disney+, bu yaz aylarında Türkiye’de kullanıma sunulacak

Dijital yayın platformu Disney+, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 42 ülke ve 11 yeni bölgede bu yaz hizmet vermeye başlayacağını doğruladı.

The Walt Disney Company tarafından doğrulanan bilgiye göre dijital yayın platformu Disney+, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 42 ülke ve 11 yeni bölgede bu yaz hizmet vermeye başlayacak.

2019 Kasım ayında piyasaya sürülen Disney’nin dijital yayın platformu Disney+, iki sene gibi kısa bir süre içinde en önemli dijital yayın platformlarından biri olmayı başardı. Şirketin doğruladığı bilgiye göre Disney+, önümüzdeki yaz aylarında yeni 42 ülkede hizmete sunulacak.

Disney+ platformunun önümüzdeki yaz kullanıma sunulacağı ülkeler: Andorra, Arnavutluk, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Fas, Filistin Devleti, Güney Afrika, Hırvatistan, Irak, İsrail, Karadağ, Katar, Kosova, Kuveyt, Kuzey Makedonya, Letonya, Libya, Lihtenştayn, Litvanya, Lübnan, Macaristan, Malta, Mısır, Polonya, Romanya, San Marino, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Suudi Arabistan, Tunus, Türkiye, Umman, Ürdün, Vatikan, Yemen, Yunanistan.

Disney+, Danimarka, Fransa, Finlandiya, Hollanda, Norveç ve Birleşik Krallık’ta bulunan 11 bölgede de dijital yayın hizmetine başlayacak.

Disney+, hem TV şovları hem de filmler dahil olmak üzere geniş bir içerik yelpazesine sahip. Walt Disney Animasyon Stüdyoları filmlerinin bazıları, Marvel Stüdyoları, Pixar, Star Wars ve National Geographic içerikleri yer alıyor. Hatta, Disney’in 20th Century Fox‘u satın almasından dolayı bazı Disney’in 20th Century Fox içeriklerini de Disney+ bünyesinde bulmak mümkün. Disney+, bu içeriklere ek olarak orijinal Disney Plus filmleri ve TV şovlarına yer veriyor.

Şu anda ülkemizde Netflix, Amazon Prime, BluTV, Gain ve Exxen gibi önemli yayın platformları hizmet veriyor. Geçtiğimiz aylarda HBO Max, 2022 yılında ülkemiz de dahil olmak üzere 7 yeni ülkede yayına başlayacağına dair bir açıklama yapmıştı. Disney+ ve HBO Max’ın Türkiye’de kullanıma sunulacak olması, önümüzdeki aylarda dijital yayın platformları arasındaki rekabetin yoğunlaşacağını söyleyebiliriz.

Güncel İçerikler