ABD Silahlı Kuvvetleri, Savunma Bakanı’nın itirazları üzerine bir Uzay Gücü oluyor

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yeni bir Uzay Gücü oluşturmayı planlıyor. Sürpriz açıklama bugün Beyaz Saray’ın yeni oluşturulan Uzay Konseyi’nin üçüncü toplantısında geldi.

Uzay Gücü kurmanın maddi ve askeri anlamda çok önemli olduğunu belirten Trump, “Çin’in ya da Rusya’nın ya da başka ülkelerin bize liderlik etmelerini istemeyiz. Biz her zaman lider olduk, bu liderliği daha da öne çekeceğiz” dedi.

Uzay Konseyi Başkan Yardımcısı Mike Pence tarafından yönetilen  toplantıda Jack Schmitt, Buzz Aldrin ve Eileen Collins gibi ünlü astronotlar yer alıyordu. Ayrıca Gwynne Shotwell, Northrup Grumman’dan Wes Bush ve Blue Origin’in  baş yöneticisi Bob Smith de toplantıya katıldı. Trump, “Amerika’yı savunmak söz konusu olduğunda, uzayda sadece bir Amerikan varlığına sahip olmak yeterli değil uzayda Amerikan hakimiyetine sahip olmalıyız ” dedi.

Başkan için Uzay Gücünün kurulması, Ay’da ve sonunda Mars’ta kalıcı bir Amerikan varlığı yaratmak güvenlik stratejisi için önemli bir durum ifade ediyor. Uzay konusundaki gelişmeler için servet harcayan iş adamlarına da seslenen Trump, “Sadece devam edin. Eğer Mars için bizi yenerseniz, çok mutlu oluruz ve daha ünlü olacaksınız.” dedi.

Aklımıza gelen ilk soru Elon Musk’ın SpaceX şirketi ile ortak bir çalışma yürütecekler mi?  Sorunun cevabını ilerleyen günlerde göreceğiz.

Güncel İçerikler