Yerli siber güvenlik şirketi Picus Security, Silikon Vadisi’nden ilk yatırımını aldı

Siber güvenlik alanında gelişmekte olan açık ve saldırı simülasyonu pazarının öncülerinden Picus Security, lider global girişim sermayeleri ScaleX Ventures, Social Capital ve ACT Venture Partners‘tan yatırım aldığını duyurdu. Ayrıca Steve Ciesinski ve Melih Ödemiş de bu yatırım turuna katıldı. Yeni yatırım ile Picus, önemli boyutlara ulaşan pazar talebini karşılamak üzere araştırma ve geliştirme çalışmalarını, global varlığını, satış ve pazarlama rollerini genişletecek.

Picus Security’nin günümüzün en önemli güvenlik sorunlarını proaktif olarak çözümler getiren yaklaşımının dünya çapında fark yarattığını dile getiren ScaleX Ventures Yönetici Ortağı Dilek Dayınlarlı, “Bu yatırımla birlikte önümüzde tüm dünyada hızla büyümeyi öngördüğümüz, heyecanlı bir serüven bizleri bekliyor.” dedi.

Gartner tarafından sektörün öncüsü olarak kabul edilen Picus Security, 2018 yılı sonunda dünya çapında 93 milyar dolara çıkması beklenen bilgi güvenliği harcamalarının optimize edilmesi için önemli bir araç olarak öne çıkıyor. Kurumlar, güvenliğe gittikçe daha fazla yatırım yapsa da hâlâ birçoğu görünürlük ve ölçüm eksikliğinden dolayı siber saldırılara karşı savunmasız durumda.

Şirketlerin çoğunlukla güvenlik ve savunma faaliyetlerinin gittikçe karmaşıklaştıklarına değinen Picus Security Kurucu Ortağı ve CEO’su Volkan Ertürk, “ScaleX, Social Capital ve ACT VC’den alınan yatırım, Picus’un proaktif bir şekilde tüm dünyada daha fazla kurumun güvenlik durumunu iyileştirmeye katkı sağlayacak” dedi.

Alper Memiş, Dilek Dayınlarlı, Volkan Ertürk.

Şirket küresel erişimini artırmaya odaklanacak

Bu yatırım ile şirket, aşağıdakiler dahil olmak üzere global erişimini artırmaya odaklanacak ve var olan portföyünü her alanda genişletecek. Picus Security’nin hedefleri şu şekilde sıralanıyor:

  • 50’nin üzerindeki güçlü müşteri tabanını daha fazla sektörde genişletme: Dünyanın en büyük global bankaları, telekomünikasyon şirketleri, yönetilen güvenlik hizmeti sağlayıcıları (MSSP), perakende şirketleri, devlet kurumları ve askeri kuruluşlar
  • Teknoloji iş ortaklıklarını güçlendirme: Palo Alto Networks, Fortinet, McAfee, Check Point ve F5
  • Katma değerli distribütörler ile erişimini artırma: Exclusive Networks, MAPS, CLM ve Ectacom gibi isimlerin de aralarında bulunduğu global distribütörler
  • Global operasyonları genişletme: ABD, Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Latin Amerika
  • Ekip uzmanlığını derinleştirme: Picus Security, 2013 yılında yeni bir simülasyon kategorisinin öncülüğünü yaptı ve şimdi de daha fazla siber güvenlik uzmanı ve geliştirici eklemeyi planlıyor.

Picus’un çığır açan Hizmet Olarak Yazılım (SaaS) ihlal ve saldırı platformu, kurumsal altyapıların karşı karşıya kaldığı saldırıların simülasyonunu yaparak, güvenlik açısından nerede durduklarını gösteriyor. Picus platformunun önemli avantajlarından biri de bu olası saldırıların köküne hızla inerek riski önemli oranda azaltmak için kesintisiz test etme becerisine sahip olması.

Güncel İçerikler