J.J. Abrams ve Tencent, Bad Robot Games için bir araya geldi

Ünlü yönetmen J.J. Abrams’ın prodüksiyon şirketi Bad Robot, Çin’in önde gelen teknoloji şirketi Tencent ile video oyun sektörüne adım atıyor. Şirket film yapımlarındaki tecrübesini ve bağlantılarını kullanarak, bağımsız ve AAA sınıfı oyunları meraklılarına sunmayı planlıyor.

Ortaklık haberini kamuoyuyla paylaşan Abrams, ‘Doğrusunu söylemek gerekirse büyük bir oyun hayranıyım. Oyunları geliştiren ekibimizi de çalışacakları harika araçlar ve deneyimleyeceği oyunlar nedeniyle de kıskanıyorum. Şimdi en iyi yaptığımız işe odaklanmak ve geliştiricilerimizle beraber oyun yapımına olan bağlılığımızı ikiye katlamak istiyoruz’ diyor.

Şimdi Bad Robot’un tasarımcıları, görsel sanatçıları ve yazarları oyun pazarının tamamını hedefleyen geliştiricilerle iş birliği yapacak. Bunlar bilgisayar, oyun konsolları ve mobil. Bad Robot oyun tasarım süreçlerini maddi kaynakları ve nüfüzunu kullanarak destekleyecek.

Bad Robot daha önce Star Wars, Star Trek’in yeni versiyonlarına da katkıda bulunmuştu. Bunun yanında Bad Robot Games adıyla oyun geliştirecek şirketin kreatif direktörlüğünü ise Duskers’ın yaratıcısı Tim Keenan üstlenecek.

Yapılan anlaşmaya göre Tencent, üretilen oyunların Çin pazarındaki dağıtım haklarını elinde tutacak. İlk oyunun ne zaman oyun severler ile buluşacağı ise şimdilik bilinmiyor.

Güncel İçerikler