Sesli mobil seyahat uygulaması yerli girişim Piri, 2 milyon TL yatırım aldı

Seyahat dikeyinde dünyanın sayılı girişimcilik merkezlerinden TravelTech Lab London’a kabul edilen sesli mobil tur uygulaması yerli girişim Piri, 2 milyon TL yatırım aldı.

Piri’nin yatırım turuna Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, Sera Group CEO’su Ozan Şener, Nef CEO’su Erden Timur’un da aralarında bulunduğu 6 melek yatırımcı katıldı.

Dünyayı en iyi rehberlerden dinleyerek özgürce keşfetmenizi sağlayan Piri, ilk günden İş Bankası’nın desteğini alarak başladığı yolculuğuna, Mart 2017’de Turkcell gibi önemli bir kurumsal partneri de eklemişti. Şu anda 12 kişilik bir ekiple yoluna devam eden girişim, uygulama marketlerinde 200 bin indirmeyi aştı ve kullanılan tur rakamı ise 60 binden fazla. Kullanıcıların %40’ı ise, ikinci, üçüncü ve daha fazla kez olmak üzere tekrarlı satın alım yapmaya devam ediyor.

Avrupa’nın en iyi 10 şehrinde!

Piri, aldığı yatırımla birlikte Türkiye’de uyguladığı modeli 2018’de Avrupa’ya götürecek. Piri ekibi turizm pazarının %50’sini oluşturan, Avrupa’nın en çok ziyaret edilen 10 şehrinde en iyi rehberlerle birlikte ingilizce turlar üretmeye başladı. Şu an Londra, Floransa, Berlin, Venedik, Milano turlarıyla birlikte 50’den fazla turu bulunuyor.

Piri geçen yıl Türkçe içeriklerini Türkiye’nin en çok seyahat eden rehberi Saffet Emre Tonguç’un öncülüğünde oluşturmuştu. Ardından Türkolog Ali Canip Olgunlu, dünyaca ünlü gurme Vedat Milor gibi isimlerin turları da uygulamada yerini almıştı. Global turlar da yine alanında uzman, en iyi yabancı lokal rehberler ile birlikte üretildi. Londra’dan Ruth Polling, Venedik’ten Dr. Guido Lion, Berlin’den Markus Müller gibi pek çok rehber de Piri bünyesine katıldı. Bu ay itibariyle global turlarla yabancı turistlere ulaşmak için pazarlama çalışmalarına başlıyorlar.

Aynı zamanda YGA mezunu olan Piri’nin kurucu ortakları, seyahat etmenin bu kadar popüler olduğu bir dönemde seyahat ettiğimiz veya yaşadığımız yerlerde aradığımız deneyimlerin artık farklılaştığını ve Piri’nin tam da bu ihtiyacı karşıladığını söylüyor:

Piri’den 1,5 yılda 60 binden fazla tur indirildi. Biz inanıyoruz ki gittiğimiz bir yeri sevmek, tanımakla; tanımak hikayesini dinlemekle başlar. Piri ile size gezdiğiniz yerleri sevdirecek en iyi içerikleri en kolay şekilde sunuyoruz. Keşfe çıkmadan önce turunuzu indirmeniz yeterli. Seyahatlerinizi birilerinin zaman kısıtı içinde değil, Piri’yle özgürce gezerek tamamlıyorsunuz. Bu yüzden de Piri turlarına kullanıcılar tarafından verilen puanların ortalaması 5 üzerinden 4,9. Bu kadar sevilen bir ürünle Türkiye gibi turizm konusunda büyük bir zenginliğe sahip olan bir ülkeden Avrupa’ya açılacak olmak bizim için heyecan verici bir yolculuk olacak.

Ekibin Berlin’den yeni döndüğünü de eklemek isteriz. Girişimlerle yatırımcıları ve şirketleri buluşturan, ekosistemin önde gelen organizasyonlarından olan NOAH’da, Piri de 500 startup arasından seçilerek sahne alan 5 Türk girişiminden biri oldu. Yabancı yatırımcılar ve şirketlerle de toplantılar gerçekleştiren ekip, yolculuklarının ilham veren bir hikayeye dönüşmesini ve tüm dünyaya yayılmasını hayal ediyor.

Güncel İçerikler