Spotify “Nefret Söylemi” ilkesini yeniden düşündüğünü bildirdi

Spotify bir aya yakın bir sürede nefret söylemi içeriği hakkında yeni bir ilke benimsediğini duyurmuştu. Birkaç hafta sonra şirketin içinden ve çalıştığı sanatçılardan olumsuz geri dönüş alınca bu politikayı tekrar düşünmeye karar verdi.

Bloomberg’ün yeni raporuna göre bu politika açıklandığında akış sistemindeki müzik dışındaki eylemleri anlatan sanatçıların listelerden çekileceğini açıkladığında en az bir sanatçıyı bünyesinde tutabilmek için müzakereler yaptı.

Şirket Mayıs’ın 10’unda, yaptıklarının kişinin davranışlarından dolayı bir sansürleme değil kararlarının içerik olarak kendi değerlerinin bir sonucu olduğunu açıkladı. Ayrıca uygunsuz davranan, özellikle nefret dolu ve zarar verici, bir sanatçıyla birlikte çalıştıkları için şirketin de itibarının olumsuz etkilendiğini söyledi.

Özellikle, Spotify görünüşe göre politikasına R. Kelly ve rapçi XXXTanction’dan başladı. Bunların üzerine, bir başka rapçi Rap Caviar’ın bir kadına çarptığı videonun yayınlanmasıyla çalma listeleri de spotify tarafından içerik dışı bırakıldı.

Ancak, açıklanan yeni rapora göre; Spotify XXTenction’la tekrar görüşmeler yaptı ve eninde sonunda bu görüşmelerle Rap Cavier spotify listelerine geri döneceği iddia edildi. Her ne kadar bu gelişme olsa da hala R. Kelly listelerden çıkmış durumda.

Güncel İçerikler