PayPal, iZettle’ı 2.2 milyar dolara satın aldığını açıkladı

PayPal, ödeme dünyasındaki rakipleri Square, Stripe ve diğerlerine karşı bu zamana kadarki en büyük hamlesini yaptı; Stockholm merkezli ödeme sistemi iZettle’ı 2.2 milyar dolara satın aldığını açıkladı.

2018’in üçüncü çeyreğinde tamamlanacak anlaşmanın ardından iZettle yine kendi kurucu ortağı ve CEO’su Jacob de GEER tarafından yönetilmeye devam edecek. Planlanan yönetim şekline göre iZettle CEO’su GEER, PayPal genel müdürü Bill READY’e rapor verecek. Diğer iZettle ekibindekiler ise PayPal’ın mağaza ve çevrimdışı ödemelerde kullanılacak ‘Mükemmelliyet Merkezi’ adındaki projesini geliştirecek.

Yapılan anlaşmanın zamanı ise manidar. Yaklaşık on gün önce iZettle projelerine gereken destek için halka arz edilmeye hazırlanıyordu. Yapılan kulislere göre ise PayPal zaten şirketi bünyesine katmayı düşünüyordu fakat bahsedilen halka arz, söz konusu işleri hızlandırmışa benziyor. PayPal, yaklaşık 94 milyar dolarlık bir piyasa değeri olduğunu, son kazancıyla beraber 7.8 milyar dolar elde ettiğini ve bu anlaşma için gereken nakit ihtiyacını karşıladıklarını belirtti.

Bu ortaklığın nedeni ise şu şekilde açıklanabilir;

iZettle Kuzey Amerika ve Latin Amerika (Meksika) dahil olmak üzere tam 12 ülkede faaliyet gösterirken, PayPal’ın maalesef bu pazarlarda pek bir varlığı yok. Bu ülkelerde ve en önemlisi İngiltere’de iZettle, PayPal’a rakibi Square karşısında etkinliğini arttırmasını sağlayacak. Yani ortaklık hem Paypal’ın pazar ihtiyacını hem de iZettle’ın ihtiyaç duyduğu gelişmeyi sağlayacak.

PayPal başkanı ve CEO’su Dan Schulman yaptığı açıklamada, ‘Küçük işletmeler küresel ekonominin çalışan dişlileridir ve biz de onlar için platformumuzu çeşitli özellikler ile genişletmeye devam ediyoruz. iZettle ve PayPal, ortak bir misyon, değer, kültür ve coğrafya ile beraber mükemmel bir uyum yakaladı.’ şeklinde ifadelere de yer verdi.

Güncel İçerikler