Genç Arıkovanı’na seçilen 12 liseli girişimciyi, hesabınıza yüklenmiş ArıCoin’lerinizle destekleyin

Kitlesel fonlama platformu Arıkovanı, liseli genç girişimci arkadaşların desteklenmesi için 19 Mayıs’a özel bir program başlattı. İçerisine toplamda 30 girişimcinin olduğu 12 proje seçildi ve 1 ay süreyle genc.arikovani.com üzerinden, yasal zorunluluklardan dolayı gerçek para karşılığı olmayan ArıCoin‘le desteklemeye açtı. ArıCoin’lerin hesabınıza yüklenmiş olduğunu profil ayarlarınızdan görebilirsiniz.

Şimdi siz de ArıCoin‘lerinizle projeleri destekleyin!

Arikovani.com üzerinden panelinize girdiğinizde, daha önceden yüklenmiş olan ArıCoin‘leriniz’i, genc.arikovani.com üzerinden dilediğiniz projelerde kullanabiliyorsunuz. Ben de kendi panelime baktığımda 125 ArıCoin yüklendiğini gördüm.

1 aylık fonlama sonucunda başarılı olan ilk 3 projeye Arıkovanı tarafından çeşitli ödüller verilecek.

Arıkovanı tarafından yapılan açıklama ise “Amacımız tamamen liselilerin umut vaadeden çalışmalarını ve heyecanlarını kitlelerle ulaştırmayı başarabilmek.” oldu.

ArıCoin ile desteklenmeye başlayan 12 proje:

  • Acticity: Berk Boz ve Ertekin Erdin tarafından geliştirilen Acticty, çeşitli müzik uygulamalarındaki profillerinizi bağladığınızda size özel seçilmiş etkinlikleri listeler. Uygulama üzerinden biletinizi alabilir, sizinle aynı konsere giden katılımcıların profillerini görüntüleyebilir, mesaj atıp tanışabilirsiniz.
  • AlzhEv: Onur Sertgil, Ece Karataş ve iki arkadaşları tarafından geliştirilen AlzhEv, Alzheimer hastalarına ilaç almak, yemek yemek vb. gereksinimlerini hatırlatmak için üretilmiş bir çözümdür. Mutfak kapısı gibi kapılara takılan sensörlerle hastayı algılar ve gereken zamanda ilgili odaya girene kadar uyarıda bulunur.
  • Çiftçim Yanımda: Sinem Korkmaz, İrem Almila Çınar ve iki arkadaşları tarafından geliştirilen Çiftçim Yanımda, tarımsal üretici ile tüketiciyi bir araya getirerek tarım ürünlerinin pahalılığının temelindeki aracı sayısını bire indirir. Böylece üretici emeğinin karşılığını alır, tüketici ise çok daha uygun fiyata gıdaya ulaşır.
  • IdeaSity: Mustafa Berk Alkoç tarafından geliştirilen IdeaSity, “Fikrim var fakat ekibim yok!” cümlesini kuranlar ile, girişim ekiplerinde yer almak isteyen gerekli donanıma sahip kişileri eşleştiren bir mobil uygulamadır.
  • Karbonol: Karbonol sigara izmaritlerinin içindeki katrandan, zenginleştirilmiş etanol üretme yöntemidir. Bir sanayi yakıtı olan etanolün saf haline göre 2 katına yakın verimle yanıp kendini kanıtladı.
  • KriptoKart: Buğrahan Özkır ve Buğra Gündüz’ün kripto para yatırımı yapmak istediklerinde karşılaştıkları durumdan yola çıkarak ürettikleri KriptoKart, Anlaşmalı yerel marketlerden kolay bir şekilde kripto para alımını sağlayan bir kart sistemidir. Banka hesabı gerektirmeden kripto para yatırımı yapılmasını sağlar.
  • LightTshirt: Yusuf Çolak’ın giyilebilir teknolojileri olan merakı ile ortaya çıkmış bir proje. İnsanların dikkat çekmesini sağlayan, yenilikçi ve fütüristik bir tişört markasıdır. Klasik tişörtlerden, sıkıcı tasarımlardan kurtulup kendi tasarımlarıyla tişörtlere ışık ve renk katıyor.
  • Mediafriens: Ekip üyeleri Emirhan Engin ve Ömer Mert Coşkun’un kendi yazılım öğrenme süreçlerinden ilham aldıkları Mediafriens, insanların bilmedikleri konularda soru sorarak sosyal çevre kazanırken öğrenmesini amaçlayan bir platformdur.
  • Pingu: İlkokul öğrencilerinin çevreleriyle interaktif şekilde görsel zekalarını kullanarak İngilizce öğrenimine destek olan bir mobil uygulamadır. Kadir Mert Barutçuoğlu ve ekibinin yapay zeka, derin öğrenme ve oyunlaştırma teknikleriyle zenginleştirdiği Pingu, öğrenci için verimli bir öğrenim süreci tasarlıyor.
  • Pira: Quadcopter’leri hobi, proje ve eğitim amaçlı kullanmak isteyenlere kendi projelerini geliştirebilecekleri modülleri bulabilecekleri platformu sağlayan modüler bir drone. Platformda DIY yapımların yanı sıra en çok istek gelen parçalar da üretilip satılabilecek. Böylece PIRA, dronelar üzerine bir üretim platformu olacak.
  • Rush: Mahmut Kurt, Ege Tuna Diken ve arkadaşlarının kurduğu RushApp, oyun meraklılarını buluşturan bir sosyal medya aplikasyonudur. Oyuncular dünyanın dört bir yanından yeni arkadaşlar edinecek, oyun ağlarını genişletebileceklerdir. RushApp’in çözdüğü ana problem ise, oyuncuların oyun oynayacakları zaman kendilerine en uygun partneri bulamamalarıdır.
  • xCancer: Bir nanobot olarak vücudunuzdaki kanserli hücreleri temizlediğiniz bir sanal gerçeklik oyunudur. Özellikle çocuk yaşta kanser ile mücadele eden çocukları motive etmek ve kanseri yenebileceklerine olan inançlarını arttırmak için Doğu Deniz Uğur tarafından geliştirilmiştir.

Projeleri kurucularından dinlemek isterseniz, Arıkovanı YouTube hesabından hepsinin tek tek videosunu izleyebilirsiniz.

Güncel İçerikler