Instagram, markalar için kendi içerisinde ödeme almayı test ediyor

Instagram, son paylaşılan bilgilere göre uygulama üzerinden ödeme alabilmeyi bazı kullanıcılar üzerinden test etmeye başladı. Instagram, bu attığı adım ile, ikinci bir platforma ihtiyaç duymadan markaların doğrudan ödeme almasını istiyor. Böylelikle, uygulamada reklam veren marka kolaylıkla ödeme alabilecek. Kullanıcılar markaların kendi sitelerine gitmek zorunda veya link verme durumunda kalmayacak.

Instagram ile reklam gelirlerini artırmak için yeni bir kanal oluşturan Facebook, kullanıcılara farklı bir web sitesine ve bilgileri tekrar girmeye ihtiyaç duymadan alışverişe devam etmeyi sağlayacak bir özellik sayesinde eticaret’te yeni bir oyuncu halini alabilir.

Bu kolaylığın yanında Facebook uygulamalarından olan Instagram’ın hizmet şartlarına dikkat eden bilinçli kullanıcılar, ödemelerin Facebook’un ödemeler kuralları tarafından desteklendiğini de görebilir.

Süslü fotoğraflar ve bolca marka ile Instagram’da alışveriş yapmak, popülerliğin katlanmasını ve işletmelere reklam vermek için yeni ve önemli bir alan oluşturdu diyebiliriz. Elbette, sosyal ağlar üzerinden ödeme yöntemine adım atan ve buradaki potansiyeli gören sadece Instagram değil, Snapchat de Şubat ayında kendi ödeme özelliğini test etmeye başladı.

Kullanıcıların satın alma işlemleri için bu uygulamalara duydukları güveni görmek, biraz daha beklememizi gerektirecek gibi duruyor. Bu özelliğin herkese ne zaman açılacağının açıklaması henüz yapılmadı. Biz de sizin için bu durumu takip ediyoruz, yenilikleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler