Albaraka Türk’ten Avrupa’da faizsiz dijital bankacılık hizmeti: Insha

Dünyanın en iyi katılım bankası olma vizyonu hedefiyle adımlar atan Albaraka Türk, katılım bankacılığını küresel anlamda geliştirmek amacıyla Avrupa’da şubesiz ve tamamen dijital katılım bankacılığına ilk adımını Insha ile attı.

Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku: “Yurtdışında dijital katılım bankacılığı alanındaki ilk adımını attığımız şubesiz ve tamamen dijital bankacılık uygulaması olan “Insha”, aynı zamanda Türkiye katılım bankacılığında da bir ilk olma özelliği taşıyor.”

Almanya Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BAFIN tarafından tam bankacılık lisansı verilmiş olan Berlin merkezli finansal teknoloji firması Solarisbank AG’nin ana bankacılık altyapısı üzerine inşa edilen bankacılık hizmet kanalları ve modüler yapısıyla “Insha” önce Almanya’da sonrasında ise kıta Avrupa’sında katılım bankacılığı hizmetleri vermeyi hedefliyor.

Insha ilk etapta banka hesabı açma, hesap yönetimi, debit kart, ödemeler ve para transferi gibi temel bankacılık hizmetleri verecek. İkinci aşamada katılım bankacılığının temel ürünlerini sisteme dahil etmeyi planlayan Albaraka Türk, nihai aşamada ise bankacılık lisansı alarak katılım bankacılığını hem dijital hem geleneksel kanallardan Avrupa’da yaymayı hedefliyor.

Fiziksel evrak ve şubeye gitme zorunluluğu ortadan kalkıyor

Tamamen dijital süreçler ve dijital ürünlerden meydana gelen Insha fiziksel evrak ve şubeye gitme zorunluluğunu ortadan kaldırarak birkaç dakika içinde hesap açma imkânı sunuyor. Insha, sadece finansal hizmetler sunun bir uygulama değil, aynı zamanda kullanıcılarının günlük hayatlarına odaklanarak onlara hayatlarını kolaylaştıracak bir dizi uygulama da sunacak. Insha ilk aşamada Almanca, Türkçe ve İngilizce dillerinde müşterilerine seslenecek olup, ilerleyen dönemlerde Arapça’yı da dil listesine eklemeyi planlıyor.

Güncel İçerikler