Yeni nesil yerli harçlık sistemi Manibux, APY Ventures Fintech GSYF liderliğinde 2 milyon TL yatırım aldı

APY Ventures Fintech Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun liderlik ettiği yatırım turunda, yeni nesil harçlık sistemi Manibux, 2 milyon TL yatırım aldı. Manibux aldığı bu yatırımla; Çocuklar ve ailelerinin finansal okuryazarlık eğitimlerinde davranış temelli sosyal etki yaratarak, Türkiye’de ilk ve tek olan uygulamasını daha da geliştirmeyi ve yeni pazarlara açılmayı hedefliyor.

Katılım Bankası Albaraka Türk, Türkiye girişim ekosistemine yatırım yapmaya devam ediyor. Banka’nın yüzde 100 iştiraki APY Ventures Fintech Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (GSYF), yeni nesil harçlık sistemi Manibux’a yatırım yaptı.

APY Ventures Fintech GSYF’nin liderlik ettiği yatırım turunda; Arya WIP yatırımcılarından Nilüfer Günhan ve mevcut yatırımcılardan Ayla Cönger’in katılımıyla 2 milyon TL yatırım alan Manibux Türkiye’nin ilk ve tek Edu Fintech girişimi olma özelliği taşıyor. Manibux, bugüne kadar toplamda 100 bin karta ulaştı ve 50 bin aileye dokunmayı başardı. Manibux aldığı yeni yatırımı, uygulamasını geliştirmekte ve yeni pazarlama açılmakta kullanacak.

Bu yatırım turuyla ilgili olarak gerçekleştirilen imza törenine; Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, Albaraka Portföy Genel Müdürü Emin Özer, Manibux kurucusu Psikolojik Danışman Canan Akmanoğlu Bayrak katıldı.

“Manibux, çocukların para yönetimine açılan dijital kapısı”

Mobil uygulama ve ön ödemeli karttan oluşan Manibux ile çocuklar eğlenerek bütçe yönetimini öğrenirken, kendi ayakları üzerinde duran bireyler olarak yetişiyorlar. Ebeveynler de çocuklarına finansal bilinç kazandırırken güven içerisinde sorumluluk almalarının mutluluğunu yaşıyorlar. 8 yaşından itibaren çocuklar Manibux kullanmaya başlayabiliyorlar. Aileler çocuklarının harçlıklarını Manibux uygulaması üzerinden gönderiyorlar. Çocuklar da kendilerine hedefler koyarak harçlıklarını biriktirebiliyor ve Visa geçen tüm işyerlerinde ailelerinin kontrolünde güvenle kullanabiliyorlar. Manibux’ı kullanarak aileler; çocuklarına uygulamalı olarak harçlıklarını yönetmeyi, tasarruf ve birikim yapmayı öğretiyorlar. Çocuklar kendilerine ait bir kart ile harcama yapmanın ve kendi bütçelerini yönetebilmenin özgüvenini yaşıyor, sorumluluk kazanıyorlar. Erken yaşlardan itibaren finansal okuryazarlık eğitimini kendi harçlıklarıyla deneyimleyerek ve yaşayarak öğrenerek geleceğe hazırlanıyorlar.

“Manibux okulların da hayatını kolaylaştırıyor”

Okullara özel ManibuxK12 kartı da bulunan sistemde, okullar okul içi nakiti ortadan kaldırarak, bütün okul içi ödemeyi ve öğrencilerin harçlık yönetimlerini Manibux üzerinden yaparak velilerine fark yaratıyorlar. Öğrencilerinin okul dışındaki hayatlarında da parayı doğru yönetmeleri ve finansal okuryazarlık bilinci kazanmaları için Manibux’ı tercih eden okullar geleceği şekillendiriyorlar. Bugüne kadar 10 okul, 60 kampüs ve 30,000’in üzerinde öğrenci manibux uygulaması kullanarak okul içi ve okul dışı harcamalarını daha güvenli ve gelişmiş bir uygulama üzerinde kullanmaya başladılar.

“Manibux aldığı yeni yatırım ile yeni pazarlara açılacak”

Manibux kurucusu Psikolojik Danışman Canan Bayrak; “Paranın doğru yönetimi önemli bir yaşam becerisi. Bazı ülkeler bu beceriyi çocuklarına kazandırmak konusunda oldukça başarılı olsa da Türk kültüründe para konusu halen daha konuşulması ayıp bir olgu. Ancak çocuklarımızın hayatta başarılı bireyler olmalarını istiyorsak bu yaşam becerisini onlara erken yaşlardan itibaren kazandırmamız önemli. Manibux olarak gelecek nesillere para yönetimi becerisini kazandırmak için çalışıyoruz. Dijital aplikasyonumuz ve kartımız aracılığı ile ailelere yardımcı oluyor, çocukların davranış değişikliği kazanmalarına, sorumluluk alan, karar verebilen, para yönetimi konusunda doğru ile yanlışı ayırt edebilen ve finansal okuryazar bireyler olarak yetişmelerine destek oluyoruz.” dedi.

Davranış temelli sosyal etki yaratmayı amaçladıklarını ve aldıkları bu yatırımla, gelecek hedefleri doğrultusunda bir adım daha ilerlediklerini belirten Canan Bayrak; “Hedefimiz ailelerin finansal ihtiyaçlarına çözüm olacak, Türkiye’den çıkıp dünyaya açılacak Unicorn bir Süper APP olmak” şeklinde açıklamada bulundu.

“Fintechlere yatırım yapmayı sürdüreceğiz”

İmza töreninde konuşan ve Albaraka Türk’ün girişimci dostu bir kurum olduğunu dile getiren Albaraka Portföy Genel Müdürü Muhammed Emin Özer; “Albaraka Türk olarak Türkiye’deki start up ekosisteminin gelişmesine katkı sağlamayı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda Fintech Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’muz ile yenilikçi Fintechlere yatırım yapmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Startup’ların büyümesi ve gelişmesi için böyle çok paydaşlı yapıların çok kıymetli ve değerli olduğunu düşünüyoruz. Hep birlikte bu ekosisteme yaptığımız katkıyla daha katma değerli ve yenilikçi ekonomiyi hep birlikte inşa edeceğimize inanıyoruz” dedi.

Güncel İçerikler