Cowork7/24: Gittiğiniz yerlerde mobil üzerinden ofis kiralamanızı sağlayan girişim

Girişimciler, şirketler, lokasyon bağımsız çalışanlar ve freelancer’lar arasında giderek artan bir trend: Ortak çalışma ofisleri. Ya da sektör içinde bilinen adıyla ‘Coworking Space’ler. Son birkaç yıldır ortak çalışma alanları hem freelancer’lar hem de dışarıda çalışmak isteyen ya da iş için seyahat eden kişiler için büyük önem taşıyor. Bu alanlar sayesinde insanlar, tamamen çalışmaya odaklı diğer kişilerle birlikte tam anlamıyla keyifli bir ofis deneyimini yaşayabiliyor.

İstanbul’da bu trende ayak uydurmuş durumda. Tek bir ofise, ya da kafelere bağlı kalmak yerine, sayıları hızla artan ortak çalışma ofisleri tercih ediliyor. Coworking spaceler üyelerine ofis sağlamasının yanı sıra, networking ve her alanda düzenledikleri etkinlikler ile de sosyalleşme imkanı sağlıyor.

8 ülke 17 şehir

Ortak çalışma alanlarını bir araya getiren Cowork7/24 isimli girişim, tek bir uygulama üzerinden 8 ülkede ve 17 şehirde ortak çalışma alanları bularak rezervasyon yapmanıza imkan tanıyor. Böylelikle gittiğiniz her yerde ortak çalışma alanı kiralayabiliyor ve kolaylıkla kullanabiliyorsunuz. Üstelik sadece çalışmak için masa değil, toplantılarınız için toplantı odası ya da farklı ekstra hizmetler için de Cowork7/24 üzerinden rezervasyon işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz. Gerçekleştirdiğiniz rezervasyon sonrasında da, Coworking topluluğuna dahil olup, diğer ‘coworker’larla da etkileşime geçmeniz mümkün.

2017 yılının başında Bulgaristan’ın Sofya şehrinde Serkan Kurtuluş ve Halil Demirdağ tarafından kurulan Cowork7/24, Ekim 2017’de lansmanını yaptıktan sonra hızlı bir şekilde büyüyerek bünyesine Istanbul, Sofya, Bükres ve Budapeste’nin de dahil olduğu 7 şehirde 100’e yakın mekan ekledi. Cowork7/24 üzerinden 400’ün üzerinde çalışma alanı veya toplantı odası kiralamak mümkün.

Bu süre içinde 7 ülkeden 13 farklı çalışana ulaşan Cowork7/24’ün tüm ekibi freelance olarak bulundukları ülkelerden Cowork7/24’e katkı sağlıyor, ki bu yeni nesil çalışma modelinin başarıyla uygulaması da, diğer start-up’lara örnek olacak nitelikte. 2018 itibariyle Asya pazarında lansmanını gerçekleştiren Cowork7/24 bu alanda Türkiye’deki ilk ve tek girişim olma özelliğini de taşıyor.

Güncel İçerikler