Kadıköy Belediyesi’nden ortak çalışma alanı: İDEA Kadıköy

Belediyecilikte bazı tabuların yıkıldığını görmeye başladık. Bu sefer Kadıköy Belediyesi, ortak çalışma ortamı ve kültürü oluşturmak, farklı disiplinlerdeki insanları bir araya getirmek ve ofissiz çalışanlara kolaylık sağlamak amacıyla ortak çalışma alanı İDEA Kadıköy‘ü hayata geçirdi.

Ortak çalışma alanları son yıllarda freelancer’lar ve girişimciler için tercih noktası haline gelmiştir. Hatta bazı şirketler çalışanlarının bir kısmını bu alanlara konumlandırmış, bu alanlardan kapalı ofis ve masa kiralamıştır.

İDEA Kadıköy, Caferağa Mahallesi Küçük Moda Sokak’ta Kadıköy Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet vermeye başladı.

İDEA Kadıköy, kayıtlı kullanıcılarına belirli bir ücret sınırları içerisinde, toplantı odası, baskı hizmetleri ve yüksek hızlı internet gibi imkanlar sunuyor. İki katlı olan bu ortak çalışma alanının alt katı herkese açık ve ücretsiz olarak tasarlandı. Üst katında ise 58 kişilik sabit masa var ve üyelik ücreti ödeyen kişiler için oluşturulmuş bir alan. Herkese açık ve ücretsiz olarak tasarlanan alt katta da 30’ar kişilik iki etkinlik alanı bulunuyor. Etkinliğe katılan sayısına göre aradaki modüler duvar kaldırılarak 80 kişilik bir alana dönüştürülebiliyor.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Burası özellikle yeni mezunlar ve gençlerin bütün çalışma ihtiyaçlarını karşılayacak bir mekân olacak. Toplumda gençler kendi ihtiyaçlarını daha iyi belirliyor. Farklı meslek gruplarından olan insanların ortak çalışma alanını kullanması ile beraber bu mekânın bir sosyalleşme alanına dönüşmesini hedefliyoruz” dedi.

İDEA Kadıköy’de kafe ve çocuklar için de ayrı bir alan bulunuyor. Öncelikli olarak öğrencilerin ve yeni mezunların kendilerine maliyetsiz ve serbest bir çalışma yeri bulabilmesi için tasarlanan ortak çalışma alanı, her yaş ve meslekten ziyaretçilerini bekliyor.

Belediyelerin bu tür çalışmalar yaptığını görmek, orta ve uzun vadede olumlu olarak dönüş sağlayacaktır. Üsküdar Belediyesi de, girişimciler için Üsküdar Fikir Sanat Merkezi‘ni hayata geçirmişti. Belediyelerle ilgili bu tarz çalışmaları yayınlamaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler