Zero markası Coca-Cola ana markasına zarar mı veriyor? Coca-Cola geri adım mı attı?

Son zamanlarda dikkatimizi çeken bir konuya değinmek istiyoruz. Bildiğiniz gibi Coca-Cola, şekerde zararlı olduğunu dile getirenler için Coca-Cola Zero adlı yeni ürünü ve markasını hayata geçirmişti. Ürünlerinde hiç şeker olmadığını iddia ederek, kampanyalarına başladı. Ürünlerinde ise tamamen siyaha hakim bir tasarım kullandılar.

Ancak uzun bir süreçten sonra, son zamanlarda sunulan yeni tasarımlar ile Zero kutularında  ve şişelerinde kırmızıya hakim bir yapıya geçildi. Kırmızı oranı siyah oranını geçti diyebiliriz.

Kola mı içersiniz Zero mu?

Kafelere gittiğinizde kola siparişi vermek istediğiniz de garsona kola değil zero olsun ya da zero istiyorum söylemleri ve bu söylemlerin bizim de gözlemlerimiz sonucunda genele hakim olması, Coca-Cola markasını belki de bir geri adım atmak zorunda bıraktırdı ve ürünün tasarımında bir değişiklik yaptırdı diyebiliriz. Henüz şirketten net bir açıklama yapılmamışken, bu değişim süreciyle ilgili aklımıza bu sorular geliyor. Kutunun orta kısmındaki Zero yazısının da üst banda alınarak, bir tık geriye düşürülmesi de bu sebeplerden ötürü olabilir. Yeni tasarımlarda Coca-Cola adının tam hakim olduğunu görebiliyoruz.

Bu geçişin ilerleyen dönemlerde nasıl bir etkiye sahip olacağını, insanların “Zero” değil de “Coca-Cola Zero” dediği günleri görecek miyiz bilmiyoruz? Coca-Cola şirketinin buradaki tutumu ve düşüncesi ne olacak onu da zaman gösterecek.

Güncel İçerikler