Yerli yapay zeka girişimi FalconAI, ACT Venture Partners’tan 2,5 milyon Euro yatırım aldı

ACT Venture Partners, yeni nesil yapay zeka algoritmaları ile mevcut öğrenme paradigmalarını değiştirmeyi FalconAI girişimine 2,5 milyon Euro yatırım yaptı.

Mevcut yapay zeka yapıları yeterli düzeyde performansa ulaşabilmek için çok büyük etiketlenmiş veriye ihtiyaç duymaktadır. Ayrıca, yapay zeka, insan aklının aksine, yeni konseptleri öğrenirken eski tecrübelerinden faydalanmamaktadır. Dolayısıyla, yapay zeka yüksek performanslı kararlar alsa da insan aklının öğrenme becerisiyle kıyaslandığında son derece limitli kalmaktadır.

FalconAI özgün yapay zeka algoritmaları gelişilerek, yapay zeka paradigmasının iki önemli engelini aşmaya odaklanmaktadır; çok büyük veri setlerine ihtiyaç duyulması ve hafızanın transfer edilememesi. Nöroloji biliminden ilham alarak insanın öğrenme şeklini taklit eden teknikler geliştiren FalconAI, bir alandaki verinin sahip olduğu yapıyı kullanarak bilginin bir başka alana aktarılmasını sağlayan ileri optimizasyon tekniklerinden de faydalanmaktadır.

Şirket şu anda tek seferde öğrenme (one-shot learning) ve transfer öğrenme (transfer learning) tekniklerini görüntü tanıma ve öneri sunma sistemleri gibi alanlarda uygulamaya odaklanmaktadır. FalconAI tarafından geliştirilen ileri yapay zeka algoritmalarının özellikle veri miktarının sınırlı olduğu sektörlerde iş süreçlerini dönüştürmesi beklenmektedir.

FalconAI ekibi İstanbul ve Boston’da bulunan deneyimli araştırmacılar ve mühendislerden oluşmaktadır. Girişimle ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler