Yerli girişim Segmentify, Alman girişim sermayesi fonu Esor Investments’tan yatırım aldı

Online ticaret siteleri için ziyaretçi davranış analitiği geliştiren yerli girişim Segmentify, Alman girişim sermayesi fonu Esor Investments’tan yatırım aldı. Böylece Segmentify’ın kuruluşundan bu yana aldığı yatırım miktarı 2.5 milyon Euro’nun üzerine çıktı.

Segmentify, 2015 yılının Temmuz ayında kuruldu. 2017 yılının Kasım ayında ise ACT Venture Partners’tan 700 bin Euro’luk aldığı yatırımı paylaşmıştık. Bu yatırımla birlikte ACT, dört kat çarpan ile kendi portföyündeki ilk başarılı çıkışını yapmış oldu.

E-ticaret sitelerinin dönüşüm oranlarını arttırma vizyonu ile 2015 yılı Temmuz ayında faaliyete geçen Segmentify’a, Alman Girişim Sermayesi Fonu Esor Investments yatırım yaptı. Esor Investments’ın, Segmentify’ın mevcut yatırımcılarından ACT’ın hisselerinin bir kısmına talip olarak yaptığı bu yatırımla, ACT iki yıl içinde dört kat çarpanla kendi portföyündeki ilk başarılı çıkışını da yapmış oldu.

Segmentify kurucu ortağı ve CEO’su Murat Soysal, “Almanya operasyonlarında kârlılığı 2017 sonu itibariyle yakaladık. Birleşik Arap Emirlikleri’nde büyüyoruz. 2018 yılı itibariyle İngiltere pazarına çok hızlı bir giriş yaptık” dedi. Esor Investments kurucu ortaklarından Şevki Kuyulu yapılan yatırımla ilgili, “Yaptığımız bu üçüncü yatırım ile Türk girişimlerine yaptığımız toplam yatırım tutarı 4 milyon doları aştı. Bu yatırımlarla yazılım alanındaki Türk mühendisliğine ve yaratıcılığına inancımızı bir kez daha göstermiş olduğumuzu da düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Segmentify; n11, hepsiburadagibi markaların kullanıcılarına kişiselleştirilmiş markalarına kişiselleştirilmiş ürün önerisi hizmeti sunuyor. Yeni gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler