1.7 milyar dolar değere ulaşan Squarespace, General Atlantic’ten 200 milyon dolar yatırım aldı

Kendi web sitenizi kurmayı kolay hale getiren 14 yaşındaki startup Squarespace, Bloomberg’in açıklamasına göre büyüyen şirketlere sermaye yaratan global bir şirket olan General Atlantic’ten yaklaşık 200 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırımla beraber değeri 1.7 milyar dolara ulaştı.

Eğer daha önceki çalışanlar ve yatırıcımlar halka arz amacıyla hisselerini elde tutmak istemezlerse, hedef; bu hisseleri satın alıp çalışanların ve yatırımcıların hisselerini nakde çevirmelerini sağlamak doğrultusunda.

Halka arz edilmiş bir şirket olan Squarespace’in gelirleri geçtiğimiz yıl %50 artış sağlayarak 300 milyon dolara ulaşmış durumda. Squarespace’in en büyük rakibi Wix’in bu yıl yaklaşık olarak 424 milyon dolar gelir elde etmesi de bekleniyor.

Squarespace halka arz edilmeden önce, müşterilerinin web siteleri aracılığıyla ürün satmasına yardım etme konusunda kendilerini daha çok geliştirmek istediklerini bildirdi. Squarespace CEO’su Anthony Casalena ise Bloomberg’e “Bu şu anda platformda en çok var olması istenen özellik. Orada bir marka yaratan çok fazla insan var. Bir şeyler satmak istiyorlar” şeklinde konuştu.

Şirket daha önce de General Atlantic, Index Ventures, Accel gibi sermaye yaratan şirketlerden 78.5 milyon dolar yatırım almıştı. Fakat bu anlaşmalar üzerine yorum yapmaktan kaçındı. Bakalım ilerleyen zamanlar ne gösterecek.

Dünyadan gelişmeleri kaçırmamak için egirişim’i takip edin.

Güncel İçerikler