Sağlık girişimi Reliance Health, 40 milyon dolar yatırım aldı

Tek bir platform üzerinden sağlık hizmeti veren Reliance Health, General Atlantic liderliğinde 40 milyon dolar yatırım aldı.

Afrika kıtasında faaliyet gösteren sağlık hizmeti girişimi Reliance Health, bugün B Serisi finansman turunda 40 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Bugünkü B Serisi finansman turu, Afrika sağlık sektöründe bugüne kadarki en büyük yatırımlardan birini temsil ediyor.

General Atlantic liderliğindeki finansman turu, Partech, Picus Capital, Tencent Exploration, AAIC (Asia Africa Investment and Consulting), P1 Ventures, Laerdal Million Lives Fund, Arvantis Social Foundation Impact Investment ve M3 katılımıyla gerçekleştirildi. Bu yatırım ayrıca, General Atlantic’in Afrika’daki ilk teknoloji yatırımını da işaret ediyor.

2016 yılında Femi Kuti, Opeyemi Olumekun ve Matthew Mayaki tarafından kurulan Lagos ve Teksas merkezli girişim, hastaneler ve sağlık merkezleri aracılığıyla hastalara sağlık sigortası sağlamak için teknolojiyi kullanır. Şirket, esas amacının gelişen pazarlarda kaliteli sağlık hizmetlerini erişilebilir ve uygun fiyatlı kılmak olduğunu söylüyor.

Reliance, tek bir platformda ve tek bir ücretle sağlık planları sunuyor. Reliance Health kurucu ortağı ve CEO’su Femi Kuti, platformun eski çözümlerin kısıtlamalarını kırmak için yeni teknoloji ve yeniliklerden yararlandığına dikkat çekiyor. Girişim, gelişmekte olan konumlardaki Biersdorf Nivea, Jumia, PWC, Merrybet ve Regus gibi şirketler dahil olmak üzere birçok kuruluşa uygun fiyatlı sağlık hizmeti sunuyor.

Reliance Health, yıllık ortalama 3.5 kat gelir artışı elde ettiğini söylüyor. Yeni yatırım, şirketin mevcut teknolojisini tamamlayan yeni ürünler eklemesine yardımcı olacak. Ayrıca, platformunu dünya çapında genişletme çabalarını hızlandıracak. Bununla birlikte Reliance, yeni dönemde işe alım için de bu yatırımdan faydalanmayı planlıyor.

Güncel İçerikler