Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Elon Musk görüşmesinden sonra SpaceX ile Türksat anlaşma imzaladı

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Elon Musk, Beştepe’de bir görüşme gerçekleştirdi. Bu toplantı sonucunda önemli bir iş birliğine atıldı ve bir gün sonra SpaceX ile Türksat arasında uzaya uydu fırlatmak için anlaşma imzalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu toplantıyla ilgili: “Türkiye’de yapılan teknolojik yatırımları, son dönemde atılan adımları da konuştuk. Elon Musk’ın şirketi büyük bir sürdürülebilir enerji şirketi aslında. Dolayısıyla yeni nesil piller, güneş enerjisi, rüzgar enerjisi gibi konuları konuştuk. Büyükşehirlerdeki trafik sorunları nasıl aşılabilir, tünel kazma, yer altından trafiğin verilmesi gibi konuları da ele aldık. Özellikle Tesla ve SpaceX firmalarıyla Türkiye’deki firmaların yapabileceği ortak çalışmalar neler olabilir, bunlar üzerinde de görüş alışverişinde bulunuldu.” dedi.

Elon Musk’ın Boring Company adında trafiği çözmek amacıyla yaptığı büyük bir projesi var. Bu proje ile trafik yer altından sağlanıyor. Gelecekte bu projenin özellikle İstanbul gibi ciddi bir trafiği olan şehirlerde uygulanması, oldukça büyük bir sorunu çözer.

Umuyoruz ki, uydu anlaşmasında atılan imza, yeni projelerin de habercisi olur.

Güncel İçerikler