Octovan: Nakliyeciler ile eşya taşıma hizmeti arayanları buluşturan mobil pazar yeri

Çeşitli nedenlerle nakliyeci aramak zorunda kaldıysanız büyük ihtimalle ücret ve hizmet açısından standartları olmayan bir pazarla karşılaşmışsınızdır. Octovan; nakliyeciler ile eşya taşıma hizmeti arayanları buluşturan mobil pazar yeridir. Mayıs ayında Workup girişimcilik programına seçildi.

Android ve iOS marketlerde yayında olan Octovan, telefonunuz üzerinden 79 TL’den başlayan fiyatlarla nakliye aracınızı bulmanızı, ihtiyacınıza yönelik araçla beraber ekstra taşıyıcı hizmeti alabilmenizi, eşyalarınızı sigortalamanızı ve tüm bu hizmeti kredi kartınızla ödeyebilmenizi sağlıyor. Üstelik eşyalarınızı yükledikten sonra, nakliye aracını mobil uygulama üzerinden dilediğiniz zaman takip edebilirsiniz.


4 kurucu ortaklı Octovan, girişimci ruhlu mühendislerden oluşan bir ekip. Kurucu ortaklardan Sadıkcan Kamiloğlu ile Erhan Güneş kurumsal hayatlarını bir kenara bırakıp, Kamiloğlu’nun amerikada bulunduğu süre içerisinde farkettiği paylaşım ekonomisine dayalı taşıma sisteminden yola çıkarak fikir aşamasındaki bu projeyi hayata geçirdiler. Daha sonrasında Ekibe dahil olan Kutay Demireren ve Mert Kiray ile birlikte ekip güçlendi.

Kurucuların yaptığı açıklamada; Gelişim süreci aşamasında bir çok zorlukla karşılaştık. Özellikle bir teknoloji üzerine kurulu bir şirket olarak, yazılım ekibini çekirdek kadroya dahil ettiğinde bir çok zorluğun üstesinden çok kısa bir süre içerisinde gelmeyi başardı. Octovan, nakliye pazar yeri olarak, bir pazar yeri kurmanın zorlukları ile de karşılaştı. Bu sorunun üstesinden gelmek için pazar yerinde müşteri – nakliyeci artışını dengeli olarak koruyarak bu sürecin üstesinden gelmeyi başarıyor. Octovan, markanın çıkış noktası ile de aynı doğrultuda Octophus ve Van birleşimlerinden geliyor. Biz Octovan’I nakliyenin her türlü koşullarına uyum sağlayabilen, zeki ve hızlı bir canlı bünye olarak tanımlıyoruz. 

Şu an hiç pazarlama çalışması yapmadan 270 nakliye aracı ile 100 işlemin üzerine çıkmayı başardı. Kasım ayında ise aylık olarak 500 taşımayı hedefliyorlar.

Güncel İçerikler