Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi‘nde 2. hızlandırma kampı sonuna yaklaşılırken, mezun olacak girişimler bugün yatırımcılara karşı sunum yaptı. BTM Sahne II Yatırımcı-Girişimci adı verilen bu buluşmada 14 girişim projesini anlattı. Bundan sonraki aşamada ise girişimciler, bilirkişiler ve yatırımcılarla eşleşecek.
BTM İstanbul 2. hızlandırma kampından mezun olan girişimler:
Notedu: Web sitesi ve uygulama aracılığı ile öğrencilerin ders notlarını alıp satabilecekleri bir pazar yeri platformudur.
Enzybiotic: İhracat değeri yüksek ve değerli tarım ürünlerinin (kiraz, narenciye, nar vb.) hasat sonrası yıkama işleminde kullanılacak, tamamen doğal yollar ile geliştirilmesi hedeflenen, çevre dostu ve biyo-uyumlu bir antimikrobiyal üründür.
Otobüs Bankası: Online şoförlü lüks araç, vip minibüs, midibüs ve otobüs kiralamanın kolay ve güvenli yolunu sunan bir uygulamadır.
Catchman: Alışveriş merkezlerindeki mağazaların ürünlerini tüketicilere yüksek indirimlerle sunan ve artırılmış gerçeklik özelliğiyle kullanıcıların AVM’lerde gezerken hediyeler kazanabildiği oyunlaştırma temelli mobil uygulamadır.
Kankabul: Tüm Dünya’da acil kan arayan kişilerle kan vermek isteyen insanların etkileşim içerisine girip ülkelerinin kan bankalarına kan bağışında bulunabileceği, ayrıca sosyal ağ paylaşımlarında bulunabileceği sosyal medya kan ağı projesidir.
Youthtekstil: Üniversitelerde bulunan moda ve tekstil tasarımı öğrencileriyle birlikte moda ve üretimi üzerine çalışmalar yapılan bir projedir.
Sigorta.io: Sigorta.io, kişilerin kendilerine en yakın ve en uygun sigorta acentasını bularak teklif almalarını ve acentalar ile ilgili bilgilere hızlıca ulaşmalarını sağlayan bir platformdur.
Temizlikdevi: Bulunduğunuz şehirlerdeki temizlik firmalarından taksitli ve güvenli olarak temizlik hizmeti almanızı sağlayan online temizlik platformudur.
Tarmot: Milli bir arama motoru projesidir. Bigdata ve yapay zeka tabanlı büyük veri girişimidir. Tarmot proje konsepti olarak günümüz arama motorlarının vermiş olduğu standart veri kavramlarını kendi özel bot ve semantik arama altyapısı ile daha net, kişiye özel ve kaliteli sonuçlar çıkarmaktadır.
Kolay Staj: Üniversiteler ve üniversite öğrencilerinin kullandığı bir staj işleri yönetim yazılımıdır ve zorunlu veya gönüllü staj süreçlerinin tamamını dijital ortama taşır.
İnoje: Yeni nesil konut ve yaşam alanlarının bugünden oluşturulması ile kişilerin gerçek ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik bir projedir.
Restroid: Tek merkezden dokunmatik ekran, tablet ve akıllı telefonlar ile sipariş ve satışlarınızı yönetebileceğiniz restoran otomasyon sistemidir.
Eyezero: Kapalı ve açık ortamlarda görünür ışık kullanarak veri iletişimi sağlayan LED ampullerin, veri anlamlandırma ve kontrol bilgisayarı yetkinliğine kavuşturulmasıyla etki ve tepki yeteneğine sahip nesneler ile yüksek hızda iletişim sağlayarak IoT (Internet of Things) ve AI (Artificial Intelligence) özelliği kazanmasıdır.
Rone: Haber siteleri ve içerik üreticileri için içerik analizi, yazar performans ölçümlenmesi ve kişiselleştirilmiş okuyucu segmentasyonu yaparak içeriklerin okunma oranlarını artırmayı amaçlayan bir projedir.