BTM’nin 2023 yılı Sahne XL etkinliğinde sunum yapan 18 girişim

“Sahne XL etkinliği bize gösteriyor ki, girişimcilikte bir marka haline gelen BTM, kendi alt markalarını oluşturuyor. Sahne XL de BTM’nin bir etkinlik markasına dönüşerek, gururumuz oluyor.” İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç

Dünyanın en iyi 5 kuluçka merkezinden biri arasında yer alan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), yılın ikinci ve son Sahne XL etkinliğini, Fulya’daki yerleşkesinde gerçekleştirdi. Bine yakın konuğun katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte cumhuriyetin 100’ün yılı nedeniyle 100ünSeninGücün etiketi sahiplenildi.

Teknoloji yazarı Ahmet Can Şit’in sunuculuğunu üstlendiği etkinlikte ile 18 girişimin sunum yaptığı etkinlikte T3 Girişim Merkezi Koordinatörü İrem Bayraktar, BTM Genel Müdürü İbrahim Elbaşı’nın moderasyonunda ‘Milli Teknoloji Hamlesine Yön Veren Startuplar’ başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi. 500 Emerging Europe Yönetici Ortağı Enis Hulli ile Octopus Kurucusu Emre Yıldız da startup yatırımcılığını ele aldıkları Pray and Pray isimli ilgili çekici bir söyleşi gerçekleştirdi. Sunumların ardından girişimciler yatırımcılarla birebir görüşmeler gerçekleştirdi.

Sahne XL’ta sahneye çıkan girişimler

Electroplax: Electroplax’un sunduğu Plaxon, kullan at sınıfına ait şarj edilemez özellikteki atık durumuna geçen alkali pilleri güneş enerjisi ile şarj ederek kullanım ömrünü minimum 5 döngüye çıkartan bir şarj cihazıdır.

Yanhak.com: Maaş ve tüm yan haklarının yönetimini hem kurum hem çalışanlar için mümkün, erişilebilir ve kapsayıcı hale getiren ve regülasyonlara da tabi olmayacak şekilde modellenmiş bir Fintech çözümüdür.

LinqiApp: Sosyalleşerek öğrenme ve kültürel etkileşim ile İngilizce becerilerini geliştirmeye odaklanan oyunlaştırılmış görevleri ile öğrenme alışkanlığı kazandıran, uygulama içerisinde kullanıcılarının belirlediği hedeflerle alışkanlık takibi, 7/24 konuşma pratiği ve diğer İngilizce dil becerilerini geliştiren bir mobil uygulamadır.

Kidzboo: 2-9 yaş arası çocuklar için dünyanın dört bir yanında yayımlanmış iyi çocuk kitaplarının ilk defa Türkçe dilinde, resimli, seslendirmeli, güvenli olarak sunan bir mobil uygulamadır.

Mistikist: VR destekli beyin frekansı regülatörü ve bilinçaltı programlayıcı mobil uygulamadır.

Yaşam Kafesi: Deprem kaynaklı meydana gelen yaralanma ve ölümlerin önüne geçmek amacıyla tescilli tasarımı, yüksek teknolojisi ve efektif donanımları sayesinde 81 ton sabit yayılı yüke karşı dayanımı olan ve bina içine konumlandırılabilecek uygun fiziksel özelliklere sahip bir mini sığınaktır.

BiGG: Yenilikçi Yeşil Hareketlilik kapsamında, kağıt ve tekstil endüstrilerine %100 organik sürdürülebilir malzemeler ve ürünler geliştiren doğa dostu bir biyoteknoloji firmasıdır.

Newky: Kullanıcının biyometrik verileri ile cep telefonunu dijital anahtara dönüştürerek ve araç, kapı, cihaz ve dosyalarla eşleşerek kullanıma erişim izni sağlayan bir IoT cihazıdır.

Accessland: İçerik üreticilerini hayat boyu öğrenenlerle kolay, verimli ve kazançlı bir şekilde buluşturan, uçtan uca dijital medya platformudur.

Shipicons: E-ticaret ve e-ihracat satıcılarının tedarik zinciri süreçlerini yapay zekâ destekli yazılımı ile analiz edip, finansal ve operasyonel olarak firma özelinde kurguladığı yeni modelleri bulut tabanlı yazılımı üzerinden sunan bir lojistik teknolojileri girişimidir.

HyperCut: Sosyal medya hesapları için hazırlaması saatler süren içerikleri dakikalar içerisinde yapabilme imkânı sunan fotoğraf ve video düzenleme uygulamasıdır.

Team V Games: Bir oyun stüdyosu olarak, mobil ve PC platformlarında özgün ve unutulmaz deneyimler sunan bir girişimdir.

Upper Social: Freelancerlar için yeni nesil bir altyapı sunarak yetenek sergileme, müşteri edinme ve iş yönetim süreçlerini birleştiren bir platformdur.

Devamapp: Mobilite araçları ve elektrikli şarj istasyonlarını tek bir platformda bir araya getiren bir uygulamadır.

Musichool: Uzman müzisyen ve müzik eğitimcilerin fiziksel, canlı ya da önceden kaydedilmiş eğitim programlarına bireysel veya grup olarak erişilebilen, dünyanın her yerinden müzikseverlerin bir araya gelerek topluluk aracılığıyla deneyimlerini paylaştıkları online müzik eğitimi pazaryeri platformudur.

Bambala: Annelerin hayatını kolaylaştıran 6 aydan büyük bebeklere, hatta yetişkinlere ve hayvanlara uygun, her ortamda tüketilebilen, pratik, lezzetli, besleyici, uzun raf ömürlü, katkı maddesiz ürünler sunmaktadır.

Woofy: Evcil hayvan sahiplerinin tüm ihtiyaçlarını tek bir platformda toplayan bir mobil uygulamadır.

SoftCleans: Temizlik hizmetleri almak isteyenler ile temizlik hizmeti veren kişi ve kurumları buluşturan yeni nesil dijital temizlik platformudur.

Güncel İçerikler