Sanal gerçeklik stüdyosu Start VR, GBA’dan 100 bin dolar yatırım aldı

Türkiye’nin önde gelen melek yatırım ağlarından Galata Business Angels, sanal gerçeklik (VR) içerik hizmeti sunan Start VR’a 100 bin dolarlık melek yatırım yaptı. Yatırım turuna Galata Business Angels (GBA) üyelerinden Melih Ödemiş ve Cem Topçuoğlu katıldı.

Sanal gerçeklik artık “gerçek” oldu. Oculus Rift, Samsung Gear VR ve HTC Vive’ın kullanıcılarına ulaşmasıyla birlikte, kullanıcılar son yılların en çok konuşulan teknolojisini birinci elden deneyimlemeye başladı. Fakat pazara kimin hakim olacağı sorusu herkesin aklını kurcalıyor.  Bu yılsonu ise daha da heyecanlı geçecek. Google, HTC ve Intel bu yıl sonuna kadar PC bağlantısı gerektirmeyen yeni sanal gözlüklerini piyasaya sunacaklarının sinyallerini verdiler.

Peki VR gözlüklerde ne izleyeceğiz? IMAX’ın yanında ve Steven Spielberg’ün de 50 milyon Dolar’dan fazla yatırım yaptığı Dreamscape, VR için içerik yaratmaya devam ediyor.  Bu içeriklerin ilk hedefi sabit lokasyonda hizmet veren VR merkezlerinde kullanılmak; tıpkı bilgisayar oyunlarının ilk olarak Atari salonlarında yayılması gibi bir süreci yaşayacağız.

Avusturalya’lı girişimciler Kain Tietzel ve Nathan Anderson tarafından kurulan Start VR, sanal gerçekliği farklı bir boyuta taşıdı. Yüksek kaliteli interaktif içerik ile VR’ı daha da yaygın hale getirebilirler.  Zaten gözlük üreticileri de Start VR’ın destekçilerinden.  Aynı zamanda sanal gerçeklik stüdyosu olmaktan öte, kurumsal şirketlerin eğitim, pazarlama, denetim ve yönetim içeriklerini sanal gerçekliğe taşıyorlar.

Start VR, gelen yüksek kaliteli VR talebini karşılamak adına Los Angeles’ta da bir ofis açtı.  Hollywood stüdyoları ile film ve televizyon programlarını VR’a aktama üzerine çalışmalarına devam eden Start VR, son olarak Microsoft ile VR tecrübesini gerçeğe yaklaştıran Volumetric Capture Technology (VCT) üzerine ortak çalışmalarını sürdürüyor.

GBA melek yatırımcılarından Melih Ödemiş açıklamasında Start VR’ın endüstride parlamak adına rakiplerinden farklı olarak kullanıcılarına yüksek kaliteli ve interaktif içerik sunduğundan bahsetti. Avustralya’nın önde gelen havayolları şirketi Qantas’ın yolcularına sunduğu “QANTAS VR” ile gidilecek destinasyon önceden keşfedebiliyor, “LIFEHOUSE VR TREATMENT TRIAL” ile kemoterapi hastaları tedavileri boyunca desteklenebiliyor, “VR NOIR” ile cinayet filmlerinin içine girilebiliyor, “ATLAS OBSCURA” ile dunyanin en ilginc yerlerine gidip kendin gezebiliyorsun, “EDGE 28” ile sanal gerçeklik emlakçılık sektörüne adım atıyor. Cem Topçuoğlu ise sanal gerçeklik içerik pazarında da bir Netflix çıkmasının olası olduğunu, en büyük payı kimin alacağı ve bu pazarda başarılı olmak için ne yapılması gerektiği sorularının hala yanıt beklediğini fakat Start VR’da bu potansiyel gördüklerini dile getirdi.

Güncel İçerikler