Yerli IoT girişimi Onlock, Avrupa ve MENA bölgesinde büyümeyi hedefliyor

Onlock, fiziksel bir anahtara gerek kalmadan, mobil uygulamamız aracılığıyla kapınızın kilidinizi açabildiğiniz, dilediğiniz kişilere sınırlı zamanlarda giriş yetkisi paylaşabileceğiniz bir sistem oluşturmak için yola çıkan bir girişimdir. Böylece akıllı kilit sistemi olarak bir IoT teknolojisi ürünü olan Onlock geliştirildi. Onlock, size geleneksel kapı kilitlerinin sunamadığı bir özellik olan her yerden kapınızı izleyebilme imkanını da beraberinde getiriyor. Kapınıza herhangi bir uzmanlık gerekmeden kolayca takabileceğiniz ürünümüz, mevcut kilidinizi değiştirmeden ve kapı üzerinde herhangi bir iz bırakmadan kullanılabiliyor.

Şirketimizin temelleri IEEE öğrenci kulübü sayesinde tanışan 3 arkadaş arasında atıldı. Girişim; Dinçer Sözütok, Gökhan Tekir ve İsmail Baysal tarafından hayata geçirildi ve girişime sonradan Çağrı Mehmet Çalış katıldı. TÜBİTAK’ın 2015 BİGG çağrısıyla desteklenmeye uygun bulundu ve akabinde 2016 Mart’ında Bilkent Cyberpark bünyesinde şirket Ankara’da kuruldu.

Onlock, StartersHub’ın yürüttüğü StartersHub XO programına katılmaya hak kazandı. Buradan 20 bin dolarlık çekirdek yatırım aldı. Yaklaşık 4 aydır bu yoğun programın içinde. Programın KPI bazlı değerlendirme sistemi hızlıca, ama stratejik bir şekilde ilerlemelerine yardımcı olduğunu söylüyor.

Kurucuların ortak açıklamasında; “Başlangıçta teknoloji trendlerini takip ederek akıllı ev otomasyonu üzerine bir planlamayla yola çıkmış olsak bile Bilkent Cyberpark bünyesinde TÜBİTAK iş planını yazarken özellikle Viveka’nın yönlendirmesiyle en güçlü yanımız olduğunu düşündüğümüz ve sektörde gerçekçi bir inovasyon yaratacağımıza inandığımız Akıllı Kilit Sistemi üzerine yöneldik. 2017 başında StartersHub’dan aldığımız $ 20K’lık çekirdek yatırım ile ekibimizi büyüttük. Bu sayede StartersHub XO programının verdiği KPI’ları daha hızlı bir şekilde gerçekleştirip, iş modelimize adapte edebiliyoruz.

Sözlerine hedefleriyle ilgili şu cümlelerle devam ediyorlar: “Ürünümüzü planlarken dünyada var olan kapı kilitlerini detaylı inceleme şansına sahip olduk. Türkiye’de var olan sistemin aslında dünyanın genelinde kullanılan bir sistem olmasının da faydasıyla ürünümüzü Avrupa’da çoğu kilide uyumlu halede getirdik. Bunun yanında Amerika pazarında ise akıllı kilit ürünleri bolca piyasada görülebiliyor. Oradaki sistemin bize ve Avrupa’ya göre çok farklı olması o ürünlerin karşımıza çıkması için yüksek bir giriş bariyeri koyuyor. Bizde bu durumdan faydalanarak şu an oldukça boş olan Avrupa pazarından pay alabilmek adına 2018 itibarıyla Avrupa’da ofis açmayı planlıyoruz.

StartersHub girişimlerini artık egirişim’de paylaşmaya başlıyoruz. Bizi takipte kalın. Sosyal medya kanallarımıza da sitenin alt kısmından ulaşabilirsiniz.

Güncel İçerikler