Zeytin çekirdeğinden ve çeşitli biyoatıklardan biyoplastik madde üreten Biolive, Vestel Ventures‘tan AR-GE yatırımı aldı. Yatırımın değerlemesi ve miktarıyla ilgili açıklama yapılmadı ancak Türkiye’de girişimlere yapılan yatırımların devam ettiğini görmek güzel bir durum.
Ahmet Fatih Ayaş, Mehmet Emin Öz ve Duygu Yılmaz tarafından 2015 yılında kurulan Biolive, İTÜ Çekirdek girişimidir ve Yıldız Kuluçka Merkezi’nde yeni kurulmuş bir AR-GE laboratuvarı vardır. Bu biyoplastik maddeler; pet şişe, tek kullanımlık çatal bıçak ve gıda ambalajlarında kullanılabilmektedir. En güzel özelliklerinden biri ise; 3-5 ay içerisinde doğada kaybolabilmesidir. Plastik atıkların önüne bu girişim ile geçilmiş olacak. Bu girişim, plastiklerin sağlıksız olduğuyla ilgili son dönemlerde yapılan açıklamalara karşı olarak inovatif, teknolojik ve sağlıklı bir çözüm sunuyor. Biolive ayrıca gıdaların da raf ömrünü uzatıyor.
Kuruculardan Duygu Yılmaz‘ın bu sektörle ilgili yaptığı açıklamada; “Dünya, biyoplastik pazarına doğru iyice yönelmektedir. Şubat 2018 tarihinden sonra da Türkiye’de plastik poşeti engelleyici yasalar yürürlüğe girecektir.”
Biolive’in geliştirdiği biyoplastikler, antibakteriyel özelliği olmasından dolayı dünyada bir ilk olmayı hedeflemektedir. İlk olarak Avrupa pazarına açılarak büyümesine globalde buradan devam etmek istiyor.
Yeni bilgiler aldıkça sizinle Biolive etiketi ile paylaşmaya devam edeceğiz. Yakında YouTube kanalımızda ise Biolive röportajına ulaşabileceksiniz.