500 Startups, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki girişimler için 15 milyon dolarlık fon açtı

Bu yılın başlarında Latin Amerika’daki yeni girişimler için 10 miyon dolar bir fon kapatan 500 Startups, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki (MENA) startupları hedef alan yeni bir fon açtı ve şimdiye kadar 15 milyon dolarlık bir sermaye elde etti.

Fon daha yeni kapandı ancak buna rağmen 500 Startups Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da 39 şirkete yatırım yaptı. Umman Yatırım Fonu ve Katar Bilim ve Teknoloji Parkı da bu yeni fonu destekliyor.

MENA fonunun genel müdürü Hasan Haider’in artık bu fonla beraber sorumlulukları yüksek. Orta Doğu çok büyük bir yer ve çok fazla seyahat etmesi gerekecek. Haider, Bahreyn’de yaşıyor ancak Kahire, Riyad, Dubai ve Doha gibi şehirlere düzenli ziyaretler yapacak. İlk olarak Haider, eski bir Google çalışanı ve Silikon Vadisinde olan TechWadi’nin şu an lideri olan Sharif El-Badawi ile birlikte etkinliklere katılacak.

Dave McClure ve Hasan Haider

500 Startups, bunu bir kazanç olarak adlandırıyor ve bu fonun büyüklüğünün de ilerleyen zamanlarda artabileceğini söylüyor. Bununla beraber buradaki ekibin de 8-9 kişiye çıkarılacağı hedefler arasında.

Amazon’un Souq’u satın almasının bölge için bir zaman boşluğu doğurduğunu belirten 500 Startups’ın kurucu ortağı Dave McClure, bu süreçte yatırım almak isteyen şirketlerin bu boşluktan faydalanarak fırsat yakalayabileceğini söyledi.

Bunun anlamı, girişim sermayesi anlamında bölge adına verimli gelişmeler olacağıdır. Haider bir röportajında “devlet destekli programların fonlara yatırım yapmaları için teşvik edildiğini..” özellikle belirtti.

Aynı röportajında bu bölgeler silik bölgeler gözüyle bakılmasının yanlış olduğunu.Böyle düşünmek yerine bölgeyi bir fikir ekosistemi olarak büyütmenin ve girişimci sayısını arttırmanın daha iyi olacağını ekledi.

Güncel İçerikler