Saha ekipleri olan firmalar için performans bazlı yönetim çözümü geliştiren SaaS servisi Ekmob, ilk melek yatırım turunu tamamladı. İki milyon değerleme üzerinden gerçekleşen yatırım turunda Serdar Urçar, Levent Akpulat ve Erol Teberoğlu yer aldı.
Sunay Şener, İbrahim Kılıç ve Emrullah Altıntop tarafından 2016 yılında kurulan ve daha önce yatırım almamış olan Ekmob, saha ekiplerinin yönetiminde kullanılan Whatsapp grupları, Excel’de planlanan takvimler ve toplantı notları, araç takip sistemleri, iş takip uygulamaları gibi birçok dağınık iletişim aracını ortadan kaldırarak, yöneticilerin tek bir panel üzerinden tüm ekibi yönetmelerine imkan veriyor. Yöneticilerin, saha ekiplerinin tüm aktivitelerini lokasyon bazlı takip edilmesini, yönetilmesini ve akıllı raporlanmasını sağlayan bir yönetim paneli sunan Ekmob ayrıca, farklı seviyedeki ERP ve CRM alt yapıları ile entegre olabiliyor.
Saha ekipleri için hazırlanan mobil Ekmob uygulaması sayesinde ekipler günlük işlerini ve görevlerini planlayabiliyor, sipariş, tahsilat alabiliyor, toplantı notu, form ve resim çekme araçları sayesinde sahadan data toplayabiliyor, mesajlaşma modülü sayesinde kesintisiz iletişimde kalabiliyor. Böylece Ekmob hem yöneticiler hem de saha çalışanlarının günlerini daha verimli kullanmalarını sağlıyor ve saha operasyonunda gözle görülür performans artışı sağlıyor. Ekmob sahada; pazarlama, denetim, satış ve teknik servis operasyonu yöneten firmalar tarafından tercih ediliyor.
Yatırım sürecine önderlik eden melek yatırımcılardan Serdar Urçar, Ekmob yatırımını şöyle değerlendirdi: “Ekmob bir melek yatırımcı olarak aradığımız üç kriteri de sağlıyor. Hem Sunay ve arkadaşları doğru girişimci profiline ve teknolojik vizyona sahipler; hem iş modeli bizim de çok inandığımız bulut bazlı, kullandıkça öde sistemine dayalı; hem de ekip mentorluğa, bizim deneyimlerimizden yararlanmaya son derece açık. Bu faktörler ve saha ekip yönetimi konusunda şirketlerin yaşadığı sıkıntılar birleşince, Ekmob’un çok hızlı bir şekilde arzu ettiğimiz noktaya gelebileceğine inanıyoruz. Bu noktadan sonra yatırımcılar ve girişimciler olarak elbirliği ile bu vizyon çerçevesinde çalışacağız.”
Ekmob iş geliştirme ve pazarlamadan sorumlu kurucu ortak Sunay Şener yatırımla birlikte çok iyi danışma kuruluna kavuştuklarını dile getirdi. Yatırımcılarının üst düzey yöneticilik kabiliyetleri sayesinde Ekmob’u zorlu pazar ve piyasa şartlarına hazırlayabileceklerini belirtti. Sunay Şener alınan yatırımı pazarlama ve satış faaliyetlerinde daha agresif hareket etmek için kullanacaklarını ve hedeflerinin 2018 yılı içinde Avrupa ve MENA bölgesinde faaliyet göstermek olduğunu dile getirdi.
Ekmob şu ana kadar ING Bank, HemenAl Finans, 118 80, Fiba Grup, Mol Turkey gibi firmalar ile birlikte 200 kobiye ulaşmış durumda. YTÜ Davutpaşa Teknopark ofisinde hizmet veren Ekmob 9 kişilik bir ekibe sahip. Ayrıca yıl içinde Türk Telekom Pilot, Teb Girişim Evi gibi birçok program tarafından kabul edildi.