Glokom hastalığı tedavisi için akıllı giyilebilir cihazlar geliştiren GlaucoT, 12.7 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

Glokom hastalığı tedavisi için akıllı giyilebilir tıbbi cihaz geliştiren GlaucoT, klinik çalışmalarını tamamlama ve pazara giriş hedefleri doğrultusunda ilk yatırımını aldı.

Glokom hastalığı tedavisi için akıllı giyilebilir tıbbi cihaz geliştiren yerli girişim GlaucoT; ilk turda Alesta Yatırım, Geometri Melek Yatırım Ağı ve Katalist Danışmanlık kurucusu Erol Teberoğlu’ndan 12.7 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı.

Glaucot, kendi geliştirdiği teknolojiyle ileri aşamalarda körlüğe yol açan Glokom hastalığını ameliyatsız ve ilaçsız şekilde ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Görme sinirlerinde hasara ve devamında görme kaybına neden olan glokom hastalığının ilerlemesinin yavaşlatılması için günümüzde göz içi basıncı dengelemeye yönelik tedavi yöntemleri (ameliyatlar, lazer tedavileri, ilaçlar) bulunsa da, tedavi uygulanan hastaların %15’inde süreç geri dönüşü olmayan körlükle sonuçlanmaktadır. Bu noktada kuvvetli akademik dayanakları ile optik sinirleri ve beyni koruyan daha kapsamlı bir tedavi yaklaşımı geliştiren Glaucot, kişisel tedavi cihazı ile glokom hastalığının durdurulmasını hedefliyor.

Nöroinflamasyonu azaltmak içi tasarlanan, dünyada nöroprotektif glokom tedavi cihazı konusunda geliştirilen alanında ilk akıllı giyilebilir tıbbi cihazlardan biri olan GlaucoT, belirli frekans aralığında göze titrek ışık uygulayarak herhangi bir ilaç veya cerrahi operasyon gerektirmeden gama ritmi uyarımı sağlar ve ilgili rahatsızlıktan muzdarip kişilerin yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçlar.

Teknolojik ve bilimsel araştırmaları hastaların ihtiyaçlarıyla ilişkilendirerek güvenli, etkili ve uygun fiyatlı göz bakımı çözümleri üzerinde çalışan GlaucoT, aldığı bu yatırım ile inovatif çalışmalarını sürdürerek daha geniş kitlere erişmeyi ve büyümeyi hedefliyor.

Güncel İçerikler