Demirhan Erim, uLouder

1992 yılında Edremit’te doğan Demirhan Erim, Özel Alçev Mesa İ.Ö.O. ardından Deniz Lisesi’nden mezun olduktan sonra Koç Üniversitesi’nde Elektrik Elektronik Mühendisliğini tamamladı.

Hayatı boyunca çeşitli alanlarda; tenis, yüzme, bateri, dövüş sanatları, mankenlik, organizatörlük, motor sporları, denizcilik, basketbol ve avcılık gibi alanlarla yakından ilgilendi. Farklı ilgi alanlarının olması her türden insanla arasında ortak bir parça bulmasını kolaylaştırdı ve bu ortak parçalar ile yeteneklerini bir araya geldi. Üniversite yıllarında aile işlerinde büyük bir dalgalanma yaşayarak çok zor dönemler geçirdi. Biraz aykırı yapıya sahiptir, kalıplaşmış yolları sevmez.

Üniversitede okurken IBM, Petrol Ofisi, Koluman Motorlu Araçlar ve DEARSAN gibi çeşitli firmalarda çalıştı. Kendisini en iyi olduğu satış alanında geliştirmek için sokağa çıktı ve okul hayatı boyunca da insan ilişkilerine önem vererek kendisini bu yönde geliştirdi.

Demirhan, Amerika’da uLouder Inc. adlı girişimin kurucu ortağı. uLouder; aynı bölgede bulunan kullanıcıların birbirleri ile etkileşimini sağlayan, lokal işletme ve bireylere dijital semtlerinde seslerini duyurma imkanı veren bir ekosistemdir.

Demirhan’ın bu girişim dışında mermer ve bilişim sektöründe de iki ayrı işi var.

“İnsan düşünebildiği kadardır ya, biz büyük düşünmek istedik. uLouder ile sokakta kaybolmuş bir köpeği sahibine ulaştırmak da, acil kan ihtiyacı olan bir hastaya hayat bulmak da mümkün. İnsanların cebine birer megafon sıkıştırdığımızı düşünüp, herkese sesini duyurabilme imkanı tanımak istedik.”

Onun hayatında başarı/başarısızlık ve vazgeçmek kelimelerinin bir anlamı bulunmuyor. Sadece kararlar ve sonuçlar vardır.

Demirhan, girişimci olmak isteyenlere şunları öneriyor. “Sevdiklerinize yapacaklarınızı değil yaptıklarınızı söyleyin. Korkularınızı düşürün, unutmayın işleri iyi gitmeyen biri için herkesin bir fikri vardır aynı şekilde işleri çok iyi gidenler için de. Geleceğiniz bir merhaba sözünde sizi bekliyor olabilir, çekinmeyin dışarıya çıkın. Nasıl yapamazsınız sorusunun cevabını herkes biliyor, siz de inanmıyorsanız o zaman yapabilenleri bulun. Aracılara odaklanmayın, hedefleri isteyin. İsteyecek cesaretiniz olsun.”

Girişimcilere önerdiği üç kitap; Anthony Robbins – Bir Dosttan Pusulalar, Zig Ziglar – Satış 101, Roger Fisher & William Ury & Bruce Patton – Evet.

Güncel İçerikler