Türk girişimci tarafından San Francisco’da kurulan uLouder, 1.5 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı

2014 yılından beri var olan, 2016’da Amerika’da şirketleşen ve 2017’de TRANGELS’dan 120 bin dolar çekirdek yatırım alarak San Francisco’ya yerleşen girişim uLouder, daha dün, Washington DC Area bölgesinden Hande Temiz Apaydın ve Ali Apaydın bireysel melek yatırımcıları tarafından 1.5 milyon dolar değerlemeyle yatırım aldı.

Girişimin kurucu ortağı Demirhan Erim‘den aldığımız bilgiye göre “Yatırım turumuz sürüyor, yarım milyon dolar yatırıma ulaşana kadar bu turu kapatmayacağız. Bu yatırımla birlikte, Amerika’nın yanı sıra Asya ve Avrupa pazarlarında büyümeye devam edeceğiz. İtalya, ABD ve Türkiye’ye ek olarak kullanıcı pazarımızı Filipinler, Endonezya ve Almanya’yı da dahil edeceğiz.” dedi.

uLouder, aynı bölgedeki insanların kolay bir şekilde iletişim kurmalarını sağlayan bir mobil uygulamadır. Bir nevi dijital megafon görevi üstlenmekte ya da bölgenizdeki devasa bir mantar pano gibi düşünebilirsiniz. Pandemi ile lokal dayanışmanın öneminin de artmasıyla, özellikle mahallelerde acil duyuruların yapılması, anlık ihtiyaçların giderilmesi, kitap değiş-tokuşu, yardımlaşma gibi konularda paylaşımlara sık sık rastlıyoruz. Ayrıca uLouder lokal iletişimin yanı sıra, başlattığı OI-19 projesi kapsamında, zor günler geçiren kobilere dijital dükkanlarını açarak mahalle düzeyinde hızlı satış yapmalarına olanak sağlıyor ve bundan bir süredir ücret almıyor. Mümkün olduğunca da bu süreyi uzatmayı planlıyor.

uLouder; Teknolojiyi en iyi şekilde kullanarak, geçmişimizde sahip olduğumuz ve giderek kaybolan toplumsal değerlerimizi günümüze taşımak istiyor. Bunu bireylere değer vererek, her birinin sesinin duyulmasını sağlayarak, yalnızlık ve güvensizlik kavramları yerine birlik olmanın bilinci ışığında dayanışma kültürünün yaygınlaşmasını sağlamak da en büyük hedefleri arasında.

Erim, ABD’de popüler olan rakibi Nextdoor uygulamasından en önemli farkı olarak; “Nextdoor’da sadece eviniz çevresinde paylaşılmış içerikleri görebiliyorken, uLouder’da bulunduğunuz konuma göre zaman tüneli güncelleniyor ve ister evde ister işte, isterseniz de başka bir ülkede seyahat halindeyken oradaki içerikleri görebiliyor ve etkileşime geçebiliyorsunuz.”. dedi.

Girişimi 2017 yılından bu yana takip ediyoruz. Yakında yatırım turuna katılan yeni yatırımcılar oldukça sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Güncel İçerikler