Ankara merkezli girişim App Samurai, Techstars Berlin’e seçilerek ilk yatırımcısını buldu

Ankara Bilkent Cyberpark’ta kurulan ve çalışmalarının bir kısmını Amerika’da sürdürmeye başlayan self-servis mobil reklam platformu App Samurai, Techstars Berlin 2017‘ye seçildi ve seçilmeyle beraber tohum yatırımcısı da Techstars oldu.

App Samurai; Emre Fadıllıoğlu, Şeyhmus Ölker, Mehmet Bilgin, Kadir Soner Şensoy, Selin Ezer tarafından Ocak 2016’da kuruldu. Büyüme odaklı mobil uygulamalar için geliştirilmiş reklam platformu olarak konumlanıyor. App Samurai, kullanıcılarının tek noktadan reklamlarının kalitesini ve sonuçlarını ölçümlemesini sağlıyor. Ayrıca akıllı önerilerle yüksek dönüşüm oranına sahip kampanyalar kurgulanmasına da imkan tanıyor.

App Samurai’ın kurucu ortaklarından Emre Fadıllıoğlu; “2016 yılında mobil uygulama indirmelerinin 15 milyarının reklam kanallarından ediniliyor. Bu pastadan pay almak istiyoruz. Uygulama mağazalarındaki uygulama sayısı 5 milyonu geçmiş durumda ve bireysel uygulama geliştiricilerle girişimlerin aklına gelen ilk mobil reklam çözümü olmayı hedefliyoruz.”

Beş milyondan fazla indirme

Ocak ayında 65 bin ziyaretçiye ulaşan App Samurai, tanıtımının yapıldığı günden bugüne 40 ülkeden 400’den fazla kullanıcıya hizmet sunmuş. Dört binden fazla kampanya ile beş milyondan fazla indirmeye aracılık etmiş durumda. Mobil reklam ağları ve medya planlama şirketleriyle rekabet halinde olan App Samurai, derin bilgiye sahip olmayan herkesin kısa zamanda düşük bütçeli bir başlangıç yapabileceğini de dile getiriyor.

Techstars Berlin 2017 girişimleri arasına seçildi

Bir ayağını ABD’ye attıktan sonra San Francisco merkezli bir büyüme stratejisi çizen App Samurai, Avrupa’nın en iyi girişim hızlandırma programlarından Techstars Berlin 2017 girişimleri arasına seçildi. Techstars’ın güçlü ağına katılan girişim, 20 bin Euro nakit yatırım ve 96 bin euro hisse senedine çevrilebilir borç (convertible debt) karşılığında yüzde 6 hisse paylaşmış.

App Samurai, toplamda 14 kişilik bir ekibe sahip ama şimdilik yalnızca 1 kişi yurtdışında ikamet ediyor. Yazılım ve operasyonlarını 11 kişilik bir ekiple Ankara’dan yürüten girişim, Türkiye’deki yeteneklere yatırım yaparak Avrupa’ya ve ABD’ye açılmanın mümkün olduğunu gösteriyor.

Güncel İçerikler