Wired UK tarafından seçilen İstanbul’un en gözde 10 girişimi açıklandı

Dünyanın önde gelen popüler teknoloji dergilerinden biri olan Wired, her yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul’un en gözde 10 girişimini “Europe’s 100 Hottest Startups” başlığında açıkladı.

Sizlere biz en son 2016 yılında seçilen 10 girişimi paylaşmıştık. Şimdi ise Wired 2018 yılının en gözde 100 girişimini açıkladı. İstanbul için seçtiği 10 girişimi tanıyalım.

Dergideki sırasıyla yazıyoruz:

  1. Insider: Dijital pazarlama uzmanlarına Müşteri Edinme’den Etkinleştirme’ye, Müşteri tutumundan gelir dönüşümü’ne kadar olan tüm büyüme aşamalarında özellikler sunan platformdur.
  2. Teleporter: Dünyanın her yerinden oyunseverlerin ve espor severlerin arkadaşlarıyla birlikte oyunları ve espor maçlarını izlediği ve hem oyunlarla hem de oyun yayıncılarıyla etkileşime geçme fırsatı bulduğu bir VR platformu.
  3. Spirohome: KOAH hastalarının tedavilerini takip etmeleri için nefes test cihazı ve mobil uygulamadan oluşan sağlık platformu.
  4. iyzico: 2012 yılında, farklı alanlarda hizmet veren çeşitli büyüklüklerdeki e-ticaret şirketlerine, kolay ve güvenli ödeme yönetim platformu sunan girişimdir.
  5. App Samurai: Büyüme odaklı mobil uygulamalar için geliştirilmiş reklam platformu olarak konumlanıyor. Kullanıcılarının tek noktadan reklamlarının kalitesini ve sonuçlarını ölçümlemesini sağlıyor.
  6. Zeplin: Şirket içerisinde yazılımcılar ile tasarımcılar arasında köprü vazifesi gören bir uygulama.
  7. BiSU: Mobil cihazlar üzerinden su siparişi vermenizi sağlayan girişim.
  8. Sinemia: Abonelik sistemi ile kişiye özel aylık sınırsız sayıda sinema bileti hizmeti veren girişim.
  9. Getir: Sistem içerisinde bulunan 1000’in üzerinde ürünü 7/24 İstanbul içerisinde sipariş vererek getirtebileceğiniz mobil uygulama girişimi.
  10. Whole Surplus (Türkiye’de: Fazla Gıda): “İnsan İçin Gıda” mottosoyla yola çıkan girişim, küresel hedeflerden iklim aksiyonu ve açlık sorunlarını çözmek üzere yola çıkmış, gıda atığını hedef alan bir sosyal teknoloji girişimidir.

Güncel İçerikler