Akıllı telefonlar için yerinde servis hizmeti: CepteTamir

Akıllı telefonlar için ‘yerinde servis hizmeti’ sloganıyla ayağınıza kadar gelip telefonunuzun sorununu çözen bir İnternet girişimi ceptetamir.com‘u inceliyoruz. 2016 yılı içerisinde İTÜ Çekirdek ön kuluçka girişimi olarak seçildi.

Cepte Tamir, İsa Uysal tarafından 18 yıllık bir tecrübe sonucunda 2015 yılında kuruldu. Ocak 2016’da ise faaliyetlerine başladı. Ürünün ilk geliştirme süreci yaklaşık 1 yıllık gibi bir süreyi aldı. Şu anda toplamda 7 kişilik bir ekipleri var. Bizimle paylaştıkları verilere göre; bu zamana kadar 1000’in üzerinde servise gidilmiş ve bu servise gidilen müşterilerden 200’den fazlası ise farklı bir sorun için yeniden ceptetamir’i kullanmış durumda. B2B tarafında ise 20’ye kurumsal firma ile anlaşmış durumdalar. Bu firmalar arasında Boyner, Bankalararası Kart Merkezi (BKM), İstinye Park AVM gibi Türkiye’nin önemli markaları bulunuyor.

Hedefleri İstanbul’da yıllık 100 bin telefon tamir etmek

Girişimin kurucusu İsa Uysal; “Rakiplerimiz arızalanan telefonu kurye marifetiyle müşteriden alarak servislerde sorununu çözdürmekte, biz ise müşterinin yanında yani sorunu tam yerinde çözmekteyiz. Böylece müşterilerin aklında ‘bilgilerime birşey olurmu’ gibi sorular kalmamaktadır.

Girişim sermayesi olarak 250 bin TL ile kendinin melek yatırımcılığını yaparak bu işe hayata geçirmiş.

Gelir modeli ise yerinde servis hizmeti dahilinde bir ücret almak ve ekstra telefonla ilgili aksesuar, parça vs satışı yapmak.

CepteTamir’le ilgili gelişmeler oldukça sizleri bilgilendireceğiz.

Güncel İçerikler