Unreasonable Labs Türkiye 2016 Hızlandırma Programına Katılmaya Hak Kazanan Girişimler Belli Oldu

Sosyal etki odaklı düşünen birey, girişim ve kurumları bir araya getiren Impact Hub Istanbul, 5 gün sürecek Unreasonable Labs Türkiye hızlandırma programı için hazır! 1-5 Kasım 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek ve Amerikan Konsolosluğu’nun Ana Sponsor olduğu Unreasonable Labs hızlandırma programına katılmaya hak kazanan projeler belli oldu. Birbirinden değerli ve alanında uzman mentörler eşliğinde gerçekleşecek programa bu sene katılmaya hak kazanan girişimler şu şekilde: Biz Evde Yokuz, Üretkeniz Biz, Reflect, Re-kreasyon, Play4world, Optimist ve Minorpreneurs.

Impact Hub Istanbul Türkiye’de sosyal inovasyon eko-sisteminin gelişmesi ve zenginleşmesi için projeler ve programlar geliştirmeye devam ediyor. Bu amaç doğrultusunda 2016-2017 senesi için planlanan uluslararası programlardan Amerikan Konsolosluğu’nun ana sponsor, TABA-AmCham’in ise proje ortağı olduğu Unreasonable Labs Sosyal Odaklı Girişim Hızlandırma Programı farklı alanlardan deneyimli mentörler ve fikir önderleri ile programa kabul edilen yedi start-upı bir araya getirerek; insanların hayatlarına dokunan, toplumda bir ihtiyaci karşılayan ve pozitif etki yaratma amacıyla haraket eden değişim öncüsü girişimcilerin fikirlerine ivme kazandırmayı hedefliyor.

Girişimcinin başarısı, hızlı ve sürekli öğrenme kapasitesi ile ilişkilidir prensibinden yola çıkakarak, 5 günlük yoğun bir programa sahip olan Unreasonable Labs, seçilen yedi girişime ürün ve/ya servislerini hedef kitleleri üzerinde test etme ve geri bildirim alarak, iş fikirlerini geliştirmeleri konusunda destek sağlayacak.

Program süresince gerçekleştirilecek çeşitli kapasite geliştirme atölyeleri ve hedef pazarda uygulamalı etkileşim çalışmaları ile Unreasonable Labs 2016 girişimleri temel kuruluş varsayımlarını test etme, pazardan hızlı bildirim alarak bu varsayımları veriye dayalı olarak geliştirme ve potansiyel müşeterileri üzerinde uyguşama fırsatı bulacaklar.

Fark yaratan sosyal girişimcileri destekleme amacıyla kurulan Unreasonable Institute’un uluslararası bir insiyatifi olan “Unreasonable Labs” hızlandırma programından mezun olan sosyal girişimciler; çalışan bir finansal model, operasyon planı ve çeşitli işleyiş modeli/ürün prototipleri üretmenin yanı sıra dünya çapındaki Unreasonable Institute ve Impact Hub networklerinin de bir parçası olmaya hak kazanacak.

Unreasonable Labs’in Türkiye ayağını ilk defa Impact Hub Istanbul, 1 Ekim’de uluslarası bir etkinlik ile 4. Levent Sanayi’de açılan yeni evinde gerçekleştiriyor.

Unreasonable Labs Türkiye 2016 Mentorları:

Kıvanc Onan, PayPal, Genel Müdür
Melih Ödemiş, Galata Business Angels, Kurucu Üye, Melek Yatırımcı
Emre Özbek, Kovvan, Kurucu
Ali Erhat Nalbant, The Founder Institute Istanbul, Direktör
Mert Salur, Getir, Kurucu Ortak
Doğan Taşkent, Arkan & Ergin, Partner (Kurumsal Finans)
Dani Benreytan, Insparkus, Yönetici Ortak
Baran Korkut, Business Models Inc, Yönetici Direktör
Mehru Aygül, Türk Girişim Vakfı, Genel Müdür
Eray Erdoğan, Lala Eğitim Teknolojileri, Kurucu Ortak
Solene Pignet, Creators for Good, Kurucu, “Chief Empowerment Officer”
Emre Danacı, FonZip & Yuvarla, Kurucu Ortak
Tolga Sasik, İş Geliştirme, Yönetim ve Satış Danışmanı
Arzu Balkuv, WWF, Yeşil Ofis Projeler Yöneticisi
Patrick Bosteel, Stage-Co Platform & CoderDojo Türkiye, Kurucu Ortak
Ozan Yılmaz, Ericsson, Strateji & İş İnovasyonu Müdürü
Emre Karabekiroğulları, Innpact, Etki Yatırımı Fon Danışmanı

Unreasonable Labs Türkiye 2016 Girişimleri:

Biz Evde Yokuz

Katılımcılar: Duygu Sar, Bilgehan Celik

“Biz Evde Yokuz” insanlara deneyim odaklı bir hayat yaşama konusunda ilham vermeyi ve bu alanda kapasite geliştirmeyi hedefleyen içerik pazarlaması odaklı bir sosyal girişim. Herhangi bir toplumun daha sağlıklı ve birlik duygusu içinde olabilmesi için, o toplumu oluşturan bireylerin öznel başarı hikayelerini yaratmalarının önemine inanan Bilgehan ve Duygu, bu konuda kendi hikayeleri ile birer örnek olmak üzere çalışıyorlar.

Üretkeniz Biz

Katılımcılar: Melek Bar Elmas, Fatoş Somsa, Müge Akın Öztuncer

“Üretkeniz Biz” herhangi bir nedenle tam zamanlı çalışmayan ya da çalışmak istemeyen 30 yaş üstü yetişkinleri bir araya getiren bir sosyal girişim. Bünyesindeki bireylerin deneyimlerini birleştirerek mal ve hizmet üretimi ile bunların pazarlanmasına yönelik ihtiyaçlarını karşılayan bir kooperatif olarak faaliyet gösteriyor. Ortakları için sağlıklı ve sürdürülebilir yaşam alanları oluşturarak, bünyesindeki bireylerin sosyal, kültürel ve sağlık ihtiyaçlarını karşılarken, farklı ekonomik faaliyetlerden elde edilen gelir ile yeşil yaşam köyleri oluşturmayı hedefliyor.

Reflect

Katılımcılar:Egemen Filiz, Edipcan Yıldız, Ece Altunmaral

“Reflect” bireylerin moda tüketimi alışkanlıklarını insan hayatına ve çevreye fayda sağlayan bir platforma oturtma hedefi ile çalışan bir sosyal girişim. “Her satın alma bir onay vermedir. Siz neyi onaylıyorsunuz?” diyen Reflect, her bir kuruşun belli bir gücü olduğuna vurgu yapıyor. Bireylerin bu gücününden hareketle ve STK’lar ile temas halinde, sorumluluk sahibi ürünler yaratarak insanların alışveriş alışkanlıklarını daha iyi bir dünya yaratacak yönde şekillendirmeyi hayal ediyor.

Re-kreasyon

Katılımcılar: Murat Cenk Topuzyan

“Re-kreasyon” şehirde yaşayan nüfusu, hiç bir yere taşınmaya gerek olmadan yeşil ile buluşturarak hem çevre koşullarını iyileştirmeyi ve hem de şehirde daha sağlıklı bir yaşamı mümkün kılmayı hedefleyen bir sosyal girişim. Girişim, kurduğu platform ve sağladığı danışmanlık hizmetleri ile, halihazırda kullanımdışı olan dış cepheleri (ve hatta iç mekanları) yeşil yaşam alanlarına çevirmeyi hayal ediyor.

Play4world

Katılımcılar: Mustafa Memis Gülşah Kuzuoğlu, Doğukan Doğan, Kerime Eskiocak

“Play4world’’ hazırladığı mobil oyunlarla, az gelişmiş bölgelerdeki su, gıda, enerji, eğitim ve sağlık gibi çeşitli temel ihtiyaçlar konusunda farkındalık yaratmayı ve kaynak geliştirmeyi hedefleyen bir sosyal girişim.

Optimist

Katılımcılar: Süleyman Topdemir, Berk Görgülü

Sosyal girişim “Optimist” yapay zeka algoritmaları ile gerçek zamanlı veriye dayalı, sürekli öğrenen ve anlık olarak evrilebilen; bu yapısıyla okul ve şirketlerin servis araçları için en kısa/verimli rotaları geliştirebilen bir yazılım üzerinde çalışıyor.

Minorpreneurs

Katılımcılar: İlker Elal, Ezgi Ergene, Ahmet Yağız Aktaşlıoğlu, Serhat Bora

“Minorpreneurs” 7 ile 17 yaş arası çocukların özgüvenini yükseltmek ve üretkenliğini ortaya çıkarmak amacıyla, ellerinden tutarak gitmek istedikleri yolda emin adımlar atmalarını sağlamak amacıyla ilkokullarda, liselerde ve bireysel olarak girişimcilik eğitimleri veren bir sosyal girişim.

Güncel İçerikler