Minorpreneurs: 7-17 yaş arasındaki çocukları üretken ve girişimci odaklı yetiştiren platform

Öncelikle ülkemizde ardından da dünyada bir eğitim reformu yaratmayı amaçlayan sosyal girişim Minorpreneurs;  Türkiye’nin dört bir köşesinden önemli değerleri çıkartmak ve onları ülkemize fayda sağlayacak bireyler olarak yetiştirme hedefinde. “Bir ülkenin geleceği, çocukların hayallerindedir.” Peki her şeyden önce; sosyal girişim ne demektir?

Sosyal Girişim: Gelir sağlayabilen fakat bundan çok topluma fayda sağlamaya odaklanan sürdürülebilir bir iş modeli olan girişimdir.

Peki Minorpreneurs ne demek?

Minor (Küçük) + Entrepreneur (Girişimci) kelimelerinden devşirilen girişim, 7-17 yaş arasındaki çocuk ve gençlere girişimcilik ve maker (yapmak / kendin üretmek kültüründen gelen) hareketini öğreterek, bu çocuk ve gençlerin kendi potansiyellerinin farkına varmalarını sağlar.

Peki Minorpreneurs neler yapıyor?

Minorpreneurs, eğitim sisteminin tek düzeliği ve standardizasyonlarından dolayı mevcut olan sorunların farkına vararak, kişiye özel eğitim modelleriyle bu sorunu çözmeyi ve toplum farkındalığında olan, toplum için çözümler üreten nesiller yetiştirmeyi amaçlıyor.

Minorpreneurs, birçok hızlandırma programına ve fikir atölyesine katıldıktan sonra – Bunlardan en önemlisi Impact Hub’da gerçekleştirilen Unreasonable Labs idi  – Dünyanın en büyük teknoloji ve startup konferansı Web Summit’in Türkiye elçisi seçilerek 7-10 Kasım tarihlerinde Lizbon’da gerçekleştirilen zirveye katıldı ve fikir aşamasından ürün aşamasına geçen yolculukları başladı.

Web Summit’ten sonra Minorpreneurs, şirketleşerek yoluna devam etti. Mart ayında yapılan İTÜ Çekirdek 2. çağrısıyla İTÜ Çekirdek girişimleri arasına girdi.

Hali hazırda 8 haftadır devam eden liseli girişimcilere yönelik ‘’Geleceğin Girişimcisi’’ eğitimci serisinde, 25’den fazla gence eğitim verildi. Bu gençler arasında fikir aşamasında olan, ürün prototipleyen hatta beta aşmasında olanlar bile var.

10 hafta sürecek “Geleceğin Girişimcisi” eğitimi sonu Silikon Vadisi gezisine giderek önemli girişimci ve yatırımcılarla tanışma fırsatı yakalayacak olan Minorpreneurs girişimcileri  geleceğe umutla bakmak için eğitim reformunu resmen başlattı!

Güncel İçerikler