Harvard Üniversitesi’nin yaz okuluna katılan liseli genç: Emir Erben

16 yaşındaki Emir, Üsküdar Amerikan Lisesi’nde okuyor. Bu sene 11. sınıfa geçen genç girişimci; Minorpreneurs Geleceğin Girişimcisi programı dahilinde girişimcilik konusunu öğreniyor.

Boston’da Harvard Üniversitesi yaz okulu kapsamında 7 hafta boyuca Public Speaking (Topluluk Önünde Konuşma) ve Sustainable Product Design and the Innovation Ecosystem (Sürdürülebilir Ürün Tasarımı ve Yenilik Ekosistemi) konularında eğitim alan Emir, Harvard Üniversitesi başvuru sürecinin çok uğraştırıcı olduğunu söylese de, hayalindeki üniversite olan Stanford Üniversitesi’nde okumak için basamakları birer birer tırmanmaya hazır.

Emir, Harvard Üniversitesi’nde geçirdiği süre boyunca ürün geliştirmenin, üretmenin adımlarını, yatırım almak için neler yapılması gerektiğini öğrenerek, QFD (Quality Function Deplopment) tasarım inceleme sürecinde bulunmayı, etkili bir iş planın yazmayı, mühendislik, fikri mülkiyetler ve daha birçok konsepti öğrendi.

Final projesi olarak 3D basılmış robot eller üzerine bir iş planı yazıp sunan Emir, senelerdir Harvard’da görev yapan Remo Airaldi’nin anlattığı Public Speaking (Toplum Önünde Konuşma) dersinde ise motive edici, etkileyici ve bilgilendirici sunumlar nasıl yapılır konusunda da ayrıca ders aldı. 7 haftada boyunca Boston’da birçok kuluçka ve inovasyon merkezini gezme şansı bulan Emir; Swift dili ve Sketch ile uygulama geliştirme konuları üzerinde de çalıştı.

Profesyonel olarak tenis ve futbol sporları ile de uğraşan Emir, Stanford Üniversitesi’ni kazandığında tenis takımında aktif rol almak istiyor.

Genç girişimci Emir’i tebrik ediyor, sonuna kadar destekliyoruz.

Güncel İçerikler