Boston Dynamics, insansı robotu Atlas’ın en son demosunu paylaştı. Robot, özel olarak geliştirilen ayakları sayesinde zaten zorlu koşullarda arazilerde koşup zıplayabiliyor. Yeni özelliklerle beraber, robotun geliştirilen elleri insan gücü gerektiren işlemleri de kolayca yapmasını sağlıyor.
Yapılan güncellemeler robota yeni bir hayat veriyor. Yük taşıyan sıradan bir cihaz yerine Boston Dynamics‘in geliştirdiği Atlas, bağımsız olarak yakalayabileceği her şeyi alıp bırakabilen bir insana daha yakın bir makine haline geliyor. Yayınlanan videoda robotun bir kalası alıp iki platform arasında yürümek için bir köprü oluşturduğu görülüyor. Bunu bir araç setini tutarken yapıyor. Atlas daha sonra zahmetsizce ince tahta üzerinde yürüyerek alet çantasını iskelenin tepesindeki kişiye fırlatıyor. Şirket, bu hareketi ters 540 derecelik, çok eksenli bir çevirme olarak adlandırıyor. Robotun hareketleri tam olarak burada bitmiyor. Akıllı cihaz, tekrar mükemmel bir şekilde ayağa kalkmadan önce platformdan ters takla atıyor.
Pençe benzeri kıskaç, bir sabit parmak ve bir hareketli parmaktan oluşur. Boston Dynamics, kıskaçların ağır kaldırma görevleri için tasarlandığını ve ilk olarak Atlas’ın başının üzerinde bir fıçı tuttuğu bir Super Bowl reklamında gösterildiğini söylüyor.
Atlas gibi insansı robotların, aşırı yükseklerde çalışmak veya bir insan için çok zehirli veya dar bir alanda malzeme taşımak gibi insanlar için çok tehlikeli görevleri nasıl yerine getirebildiğini gösteriyor. Arama – kurtarma operasyonları, robotların uygulanmasıyla daha yüksek derecede basitleştirilebiliyor. Boru hatları ve köprüler gibi altyapıyı korumak ve denetlemek için bile insan gücü yerine robotların kullanılabileceği düşünülüyor. Bu sayede insan kayıplarının en aza indirgenmesi amaçlanıyor.