Instagram, Facebook ve WhatsApp’ın çatı şirketi Meta, içerik üreticilerini desteklemek ve globalleşmesine destek olmak için yaklaşık 25 ülkede hayata geçirdiği Creators of Tomorrow programına Türkiye’den seçilen 8 içerik üreticisi belli oldu.
Creators of Tomorrow ile hikayelerini sanat, moda ve komedi üzerinden anlatan, bize dünyayı kendi gözlerinden gösteren, eğlenceli ve yaratıcı bir şekilde bilgilerini paylaşan inovatif içerik üreticilerini keşfedin.
İşte Türkiye’den geleceğin içerik üreticileri: Jenerasyonlarının sesi ve her biri kendi özgün tarzıyla birer hikaye anlatıcısı olan içerik üreticileri bize Meta platformlarını yaratıcı bir şekilde kullanarak nelerin mümkün olduğunu gösteriyor.
Öykü Yalçın: Öykü, her anlamıyla bütünsel bir içerik üreticisi. Dünyayı dolaşıp yeni deneyimler peşinde koşarken, hikayesini anlatmanın yeni, yenilikçi ve eğlenceli yollarını buluyor. Kendi kitlesiyle etkileşim kurma şekli, dijital platformların insanları nerede olurlarsa olsunlar birbirine nasıl bağladığını harika bir şekilde gösteriyor.
Emre Yusufi: Emre, fiziksel sanatın – onun durumunda heykelin – metaverse’de insanlara nasıl aktarılabileceğinin ilham verici bir örneği. Emre’nin Instagram profilini ziyaret etmek, dijital bir müzede tur atmaya benziyor. Teknolojik yenilikleri sanatına entegre etme şekli, yaratımlarına gerçekten yansıyor.
Hakkı Alkan: Hakkı, uzun yıllardır teknoloji içerikleri yaratıyor ve bu konuda önde gelen isimlerden biri. Her fırsatta yeni teknolojilerin içerik üretimine, özellikle de videolara, nasıl entegre edilebileceğini en iyi şekilde gösteriyor. İnsanlara yenilikçi yollarla ilham vermeye ve onları bilgilendirmeye devam ediyor.
Ahmet Rüstem Ekici: Ahmet, uzun yıllardır sanatına dijital teknolojileri entegre ediyor ve ülkesinde sanatı artırılmış gerçeklik yoluyla yaratan ve aktaran ilk kişilerden biri. İnsanlara hikâye anlatımında yeni dijital platformları ve özellikleri nasıl kullanacakları konusunda ilham vermeye devam edecek.
Ecem Dilan Köse: Ecem gerçekten çağımızı yansıtan bir sanatçı. Sanatının fiziksel ve dijital dünya arasında adeta bir köprü olması, hem insanlara hitap etmesi hem de metaverse ile gelişen dünyada nelerin mümkün olduğunu göstermesi açısından ilham verici.
Berk Keklik “Uberkuloz”: Z kuşağının eğlenceli ve başarılı sesi Berk, içeriğiyle insanlara dünyayı farklı ve komik bir çerçeveden gösteren genç bir içerik üreticisi. Özellikle yenilikçi video içeriğiyle insanlara ve geleceğin içerik üreticilerine ilham veriyor.
Meltem Şahin: Meltem’in sanatı, farklı – özellikle AR, AI ve GIF’leri içeren dijital – teknikler kullanarak, farklı hikaye anlatım biçimleri seven insanlar için bir ilham kaynağı oluyor. Özellikle Instagram’a yönelik oluşturduğu AR filtreleri sayesinde hikaye sanatını eğlenceli bir şekilde anlatıyor.
Bünyamin Aydın: Bünyamin – ya da çoğu kişinin onu tanıdığı adıyla Benji – hikayelerin moda yoluyla nasıl sınırları aşabileceğini ustaca gösteriyor. Sanat, moda ve sokak kültürünü yenilikçi yollarla bir araya getirerek dünyadaki birçok insana ilham veriyor.