Türkiye dahil 17 ülkede faaliyet gösteren 40’ın üzerinde şirketteki 100 bin çalışana kişiselleştirilmiş hizmet sunan yeni nesil çalışan esenliği platformu Wellbees, tohum yatırım turunda 2.2 milyon dolar yatırım aldı.
Wellbees karşımıza ilk olarak Mart 2021’de 2.5 milyon dolar değerleme üzerinden aldığı yatırım ile karşımıza çıkmıştı.
212 liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna, MENA ve İngiltere merkezli girişim sermayesi şirketleri Mindshift Capital, Doha Tech Angels, Assist Ventures ve Sarus Select Capital de katıldı.
Melis Abacıoğlu: “Teknolojiye ve yurt dışı yapılanmamıza yatırım yapacağız”
İnsan kaynakları teknolojileri alanındaki yatırımların pandemi ile birlikte hız kazandığını söyleyen Wellbees Kurucu Ortağı Melis Abacıoğlu, “2021 yılında insan kaynakları teknolojilerine dünya genelinde 14 milyar dolar yatırım yapıldı. Bu oran 2019’da yapılan yatırımların tam üç katı. Bu yatırımların ikinci sırasında da yan hak ve esenlik platformları var. Deloitte Insights 2021 raporuna göre esenlik harcamaları 2040 yılında toplam sağlık harcamalarının 3’te 2’sini oluşturacak. Bu doğrultuda aldığımız yatırımı da yurt dışındaki pazarlarda büyümek ve ürünümüzü derin teknolojiye evirmek için kullanacağız. Özellikle şirketleşmeye gittiğimiz MENA bölgesinde ve geçen yıl ilk yurt dışı ofisimizi açtığımız İngiltere’de büyümeye devam edeceğiz. Diğer taraftan bir Veri Bilimi Takımı kurarak, ürünümüzün çalışanlar üzerindeki pozitif etkisini iyileştirecek, bunu bilimsel olarak kanıtlamak için oluşturduğumuz Ar-Ge takımımızla etkimizi düzenli olarak ölçecek ve neticede bireylere ‘mutluluğun formülü’nü sunacağız. Şu anda halihazırda ürünümüzü kullanan çalışanların işten ayrılma oranlarının uygulamayı kullanmayan çalışanlara göre yüzde 50 daha düşük olduğunu ve uygulamaya başladıktan itibaren bireylerin mutluluk oranlarının da yaklaşık olarak yüzde 10 oranında iyileştiğini gözlemliyoruz. Bu yatırım turuyla bir diğer hedefimiz de bu noktaya gelmemizi sağlayan ekibimiz ve tüm müşterilerimize bu geliştirmelerle daha da iyi bir deneyim sunmak” dedi.
“Dünya için değer yaratan bir ‘zebra’ olmak istiyoruz”
Bir sonraki yatırım turuna da 12 ay içinde çıkmayı planladıklarını açıklayan Abacıoğlu, “Türkiye’de son zamanlarda unicorn şirketlerin sayısı hızla artıyor. Biz ise tüm bu yatırımların neticesinde unicorn değil zebra olmak istiyoruz. Yani dünyaya değer yaratan, kar ile amaç arasında denge gözeten, gücü ve kaynakları paylaşmaya davet eden bir platform olmak için ortaklarım Kerem Gönülkırmaz ve Seçil Gürcüoğlu Mercan liderliğinde tüm ekibimizle çalışıyoruz” diye konuştu.
“Kadın girişimcilerin, girişim sermayesinden aldığı pay düşük’
Dünya genelinde kadınların kurduğu girişimlerin tüm girişimlere oranı yüzde 20 iken yapılan girişim sermayesi yatırımlarının tüm havuzdaki oranının yüzde 2,3 olduğuna dikkat çeken Abacıoğlu şunları söyledi; “Wellbees’in yüzde 63’ü, teknoloji takımı da dahil kadınlardan oluşuyor. Dengeli bir iş gücüne sahip olmaktan ve girişim sermayesindeki kadın payını büyütmekten gurur duyuyoruz.”
Dr. Maher Hakim: “Wellbees’in küresel ölçekte büyümesini desteklemek için yatırım yaptık”
İnsan kaynakları teknolojileri pazarının büyümeye devam edeceğine inandıklarını ifade eden 212 Ortağı Dr. Maher Hakim ise “Bu büyümede ve işin geleceğinde kurumsal wellbeing çözümlerinin önemli rol oynadığını düşünüyoruz. Bu yatırımı halihazırda 17 ülkede ve 8 dilde 40’tan fazla şirkete hizmet veren Wellbees’in küresel ölçekte büyümesini hızlandırmak için yaptık. Melis Abacıoğlu ve Wellbees ekibine inancımız tam. Büyüme yolculuğunda Wellbees’e destek vermekten heyecan duyuyoruz” diye konuştu.
Uçtan uca esenlik hizmeti
2013 yılında kurulan Wellbees, çalışanların daha iyi alışkanlıklar kazanmalarını sağlayan dolayısıyla daha iyi yaşamalarına katkı sunan yeni nesil bir esenlik platformu. Sosyal, entelektüel, fiziksel, finansal, çevresel, duygusal, spiritüel ve mesleki olmak üzere esenliğin sekiz boyutunu da bütüncül bir yaklaşımla ele alan platform, yapay zeka algoritması ile her bireye ayrı bir kişisel esenlik deneyimi sunuyor.