Yapay zeka kullanarak kapalı tarıma odaklanan Source.ag, sağlıklı sebze meyve sebzeye erişimi kolaylaştırıyor

Her geçen gün hayatımızı tehdit etmeye devam eden iklim değişikliği, küresel gıda talebinde ciddi bir baskıya ve uzun vadede dünya çapında gıda kıtlığına neden olabilir. Bilim insanları, önümüzdeki yıllar içinde bu baskıyı azaltmak adına sürdürülebilir tarım yolları bulmanın önemini vurguluyor.

Kapalı alanda yetiştirilen meyve ve sebzeler, geleneksel çiftçiliğe kıyasla daha fazla verim üretir ve 20 kata kadar daha az su tüketimi gerektirir. Bu baskıyı hafifletmeyi hedefleyen Amsterdam merkezli agtech girişimi Source.ag, kaynakları verimli kullanarak meyve ve sebze üretmek için yeniliklere ihtiyaç duyulduğunu söylüyor. Source.ag, yapay zeka destekli seralar aracılığıyla daha çok insanın sağlıklı sebze ve meyvelere erişmesini kolaylaştırıyor. Girişim, elektrikli kapalı seraların, daha güvenli, daha verimli ve iklime dayanıklı gıda üretimine bir yanıt olduğunu vurguluyor.

Wonderland

Source.ag tarafından paylaşılan verilere göre 9,5 milyar insanı beslemek için yüzde 50 daha fazla gıdaya ihtiyaç var. Ayrıca, önümüzdeki yıllarda iklim değişikliği nedeniyle yüzde 20 daha az mahsul verimi bekleniyor. Dünya nüfusunun yüzde 45’i, yeterli meyve ve sebzeye erişemiyor ve bu sorun ilerde daha büyük bir tehdit unsuru olabilir.

Source.ag ekibinin bir parçası olan Arthur, değişen dış koşullara uyum sağlarken farklı sera sistemleriyle işbirliği yapar. Cyprus ise bitki büyümesi ve kaynak kullanımı arasındaki dengeyi simüle ederek yetiştirme stratejisini tanımlamaya yardımcı olur.

İklim krizi karşısında, kapalı çiftlikler, sıcak, soğuk ve yağışa karşı mahsulleri koruyabildikleri için daha yüksek gıda güvenliği sağlar. Yapay zeka kullanılarak kapalı alanda yetiştirilen meyve ve sebzeler, geleneksel çiftçiliğe kıyasla 20 kat daha az su tüketimi gerektirir. Kapalı çiftlikler, fazla gübre geri dönüştürülüp yeniden kullanıldığından gübre akışını ortadan kaldırır. Böylece, pestisit kullanımı kontrol altına alınabilir ve çeşitli çevre sorunları önlenebilir.

Güncel İçerikler